Починаючи з 1 січня управлінням міграційної служби в області оформлено та видано 15 349 паспортів для виїзду за кордон. Більшість вінничан (8 508 осіб) обрали для себе біометричні паспорти. І лише 6 841 мешканців краю, стали власниками закордонних паспортів які не містять безконтактний електронний носій. Про це повідомив начальник управління міграційної служби України в області Борис Наливайко.

«Питання оформлення та видачі біометричних паспортів є досить актуальним, оскільки цей напрямок роботи являється одним з складових елементів щодо виконання імплементації Угоди між Європейським Союзом та Україною із запровадження безвізового режиму, як однією з умов виконання Угоди» – зауважив Борис Наливайко.

За його словами нині на Вінниччині в підрозділах міграційної служби функціонує – 8 вузлів відомчої інформаційної системи, куди можна звернутися щодо оформлення та видачі паспортів громадян України для виїзду за кордон, як нового зразка, так і тих які не містять безконтактного електронного носія.

На Вінниччині видано більше 8,5 тисяч біометричних паспортів

«Три вузли знаходяться у місті Вінниця, по одному у містах Гайсин, Жмеринка, Тульчин, Могилів-Подільський та Тростянець» – зазначив Борис Наливайко.

На Вінниччині видано більше 8,5 тисяч біометричних паспортів

Загалом, територіальними підрозділами обласного Управління документовано паспортами громадян України 9 201 громадянин (у м.р. 9 597), в тому числі по досягненню 16 річного віку 3 945 (у м.р. 3 780). Зареєстровано місце проживання 14 717 громадян (у м.р. 11 958) та знято з реєстрації 9 137 (у м.р. 7 486) громадян.



Переглядів: 3505
Поширень: 0