На прибудинкових територіях Вінниці тривають суботники за участю не лише працівників житлово-експлуатаційних підприємств, а й мешканців багатоповерхівок. Наступної суботи заплановано другий у цьому році суботник при ЖЕПах. Завдяки попередньому, який відбувся наприкінці березня, вдалося зібрати майже 90 кубів сміття, а в дворах посадити більше тисячі молодих дерев.

Як тільки дозволяє погода, працівники житлово-експлуатаційних підприємств прибирають прибудинкові території після зими. 28 березня було проведено перший в цьому році організований спільно з мешканцями висоток суботник. Окрім більш як 600 робітників ЖЕПів до нього долучилося 550 жителів багатоповерхової забудови. Учасникам суботника вдалося зібрати 90 куб. м сміття. Нагадаємо, що минулого тижня відбувся загальноміський суботник за участю працівників та депутатів міської ради. До нього долучилося 281 учасник, загалом було зібрано 40 куб. м. сміття.

За словами в. о. директора департаменту житлового господарства міської ради Олега Лавріка, за час весняного прибирання від листя, трави та сміття вже очищено 1,7 млн. кв. м зелених зон та 1,1 млн. кв. м твердого покриття прибудинкових територій, а також більш як 400 тис. кв. м тротуарів, пішохідних зон і проїздів. Від сміття прибрано 2,7 тисяч козирків входів в під’їзди. Працівниками ЖЕПів проведено формування 4,7 тис. м. п. живої огорожі. В той же час на прибудинкових територіях вже висаджено 1130 молодих саджанців.

Окрім того, в дворах висоток протягом весни вже пофарбовано 1880 лавочок, 206 перед фарбуванням було відремонтовано.

Через нестабільну погоду проведення суботників у цьому році значно змістилося. Наступний суботник на територіях ЖЕПів заплановано на 25 квітня, однак його проведення залежатиме від погодних умов. ​



Переглядів: 3109
Поширень: 0