Як повідомляє католицький часопис «CREDO», студенти-католики з Африки збираються щонеділі у храмі Матері Божої Ангельської та спільно беруть участь у Літургії англійською мовою.

Раніше ці студенти приходили на Службу Божу українською мовою, але не все на ній розуміли. Згодом для них перекладали Євангеліє і проповідь. А з листопада минулого року душпастир іноземців у Вінниці, отець Браян Пол Макваєр щонеділі відправляє Євхаристію англійською.

У Вінниці студенти з Африки заснували католицьку асоціацію

Сьогодні у Вінниці проживають близько 2 тисяч студентів-іноземців. Майже 400 з них навчаються у Вінницькому національному технічному університеті, близько 1600 — у Вінницькому національному медичному університеті імені Пирогова. Більшість із них перевелися у вінницькі вузи із Луганська та Донецька, через військові дії на цих територіях. Афровінничани, як вони самі себе жартома називають, підтримують один одного духовно і при потребі — матеріально.

«Ще перед військовими діями в Луганську велика частина українських віруючих перестали відвідувати храм. У цей час африканці ходили на кожну Службу», — розповідає Браян Пол Макваєр.

Відповідальний за асоціацію студентів-католиків Вінниці — Віктор з Нігерії. Віктор навчався у Криму в медичному університеті, але після окупації півострова перевівся у Вінницю.

У Вінниці студенти з Африки заснували католицьку асоціацію

«Вінниця — європейське місто, я сюди залюбки приїхав, щоб навчатися. Мені подобаються ваші храми. Африканські елементи Літургії для нас дуже важливі. У Вінниці ми вносимо свій стиль молитви та рідну мову», - каже Віктор.

У Вінниці студенти з Африки заснували католицьку асоціацію

«Раніше цією молоддю займалася сестра Алісія з Аргентини, але вже минуло два роки, як вона поїхала. Єпископ сказав мені займатися з ними та відправляти Службу французькою. Більшість студентів є з Нігерії, тому ми організували Святу Месу й англійською» - розповідає отець Браян.

У Вінниці студенти з Африки заснували католицьку асоціацію

Літургію Слова читають двома мовами: французькою та англійською. Незабаром планують ще організувати Службу іспанською мовою для студентів з Еквадору, Іспанії та Індії.



Переглядів: 3205
Поширень: 0