​Вінницькі комунальні служби підбили підсумки опалювального сезону та вже визначили плани по підготовці підприємств-надавачів послуг до роботи наступної зими. Обсяг необхідних робіт було затверджено 23 квітня на черговому засіданні виконавчого комітету. Загалом у місті буде капітально відремонтовано 1,6 км тепломереж, створено твердопаливну котельню, замінено 3 км аварійних мереж водопроводу, планується відремонтувати 8,3 тис. м² покрівлі, заасфальтувати майже 40 тис. м² прибудинкових територій, капітально відремонтувати 6 трамваїв і 16 тролейбусів.

У вінницьких комунальних підприємств розпочинається «гаряча пора» - в квітні у місті стартували ремонтні роботи. КП „Вінницяміськтеплоенерго” розпочинає поточний ремонт 36 котелень та 2-х ТЕЦ; капітальний ремонт теплових мереж протяжністю 1,6 км; поточний ремонт обладнання 79 центральних і Готуй санки влітку. Комунальники розпочали підготовку до роботи в осінньо-зимовий сезон216 індивідуальних теплових пунктів; поточний ремонт 202 км теплових мереж. В рамках меморандуму зі Швейцарією планується на території котельні по вул. Баженова,15 збудувати твердопаливну котельню з влаштуванням 2-х котлів на деревині, а також розпочати ремонт приміщень під влаштування ІТП в житлових будинках та бюджетних установах мікрорайону, теплопостачання яких здійснюється від котельні по вул. Тарногродського, 9.

Підприємство ДП Теплокомуненерго ”Маяк” планує поточний та середній ремонт 4-х котлів ПТВМ в котельні; ремонт насосного обладнання, запірної арматури і ревізію електрообладнання котельні; заміну теплових мереж протяжністю 48 м; поточний ремонт обладнання 12 центральних і 3 індивідуальних теплових пунктів; поточний ремонт теплових мереж протяжністю 17 км. А КП «Вінницяоблтеплоенерго» планує виконати поточний ремонт 14 котелень, 8 центральних теплових пунктів та 28 км теплових мереж; заміну 1-го котла та капітальний ремонт теплових мереж протяжністю 250 м.

КП „Вінницяводоканал” готується у червні та липні замінити 45 одиниць запірної арматури; промити і прохлорувати 9 резервуарів запасу води; відремонтувати 98 водорозбірних колонок, 35 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях; 34 насосних агрегатів на каналізаційних насосних станціях; 24 насосних агрегатів на очисних спорудах каналізації; 27 пожежних гідрантів; замінити 3 км аварійних мереж водопроводу і 1 км каналізаційних мереж; здійснити капітальний ремонт 4 насосних агрегатів на водопровідних насосних станціях другого підйому №2, 3, виконати реконструкцію КНС №12 по вул. Ватутіна.

Виконають ряд ремонтних робіт і житлово-експлуатаційні підприємства міста. Вони запланували поточний ремонт 49,9 тис. м² м’яких та шиферних покрівель; заміну 25,3 тис. погонних метрів інженерних мереж, 10000 вентилів та кранів; ремонт 580 електрощитових. Також у багатоповерхових Готуй санки влітку. Комунальники розпочали підготовку до роботи в осінньо-зимовий сезонбудинках будуть склити вікна, виконувати гідропневматичну промивку 15 житлових будинків; ремонтувати 336 під’їздів тощо.

Протягом 2015 року заплановано виконати капітальний ремонт м’яких та шиферних покрівель загальною площею 8,3 тис. м², міжпанельних стиків 9,6 тис. погонних метрів, трубопроводів 4,2 км; утеплити 1200 м² фасадів багатоповерхівок. За рахунок видатків міського бюджету планується заасфальтувати 38,9 тис. м² прибудинкової території житлового фонду та виконати обрізку дерев, видалення пнів і знесення аварійних дерев на прибудинкових територіях.

В 2015 році планується проведення робіт з капітального та поточного ремонту об’єктів благоустрою та їх утримання. В поточному році за рахунок коштів, передбачених на ремонт, заплановано провести поточний ремонт асфальтового покриття доріг площею 11 тис. м². Капітальний ремонт площею 15,3 тис. м2 планується виконати на вул. П.Морозова, Складській, Громова та інших, а також ділянки 16 вулиць в мікрорайонах приватної забудови, де мешканці виявили бажання взяти участь у співфінансуванні. Серед переліку робіт у комунальних служб є ремонт доріг з щебеневим покриттям площею 4,5 тис. м²; ремонт та очистка 93 колодязів питної води; ремонт та очищення мереж зливової каналізації на 42 вулицях.

На даний час вже виконуються роботи по поточному ремонту асфальтобетонного покриття вулиць.

ПАТ «Вінницяобленерго» та Вінницькі міські електромережі для виконання заходів по надійному енергозабезпеченню міста в умовах зимового періоду планують виконати поточний ремонт РУ-10кВ 4-х трансформаторних підстанцій; ремонт обладнання на 11 трансформаторних підстанціях; обрізку дерев в зоні повітряних ліній ПЛ-10 та 0,4 кВ протяжністю 99,5 км; заміну 42 опор електропостачання 0,4 кВ та 10 кВ; заміну кабельних ліній електропередач 0,4 кВ та 10 кВ протяжністю 1,9 км; заміну ліній електропередач 0,4 кВ та 10 кВ протяжністю 7,7 км тощо.

КП «Вінницька транспортна компанія» планує виконати ремонт 12 трамваїв (6 буде відремонтовано капітально) і 28 тролейбусів (16 капітально). Буде також здійснено капремонт трамвайної колії протяжністю 0,4 км, тролейбусної та трамвайної контактної мережі; капітальний ремонт кабельних мереж 10кВ протяжністю 1,7 км; підготовку виробничих приміщень, спецтехніки, заготовити необхідний інструмент і теплий одяг для працівників управління.

Одним із найбільш складних питань для комунальних підприємств, які надають послуги вінничанам, є заборгованість мешканців. «На сьогодні заборгованість за надані послуги тільки населення міста складає 63,6 млн. грн. 39,7 млн. грн. – це борг за теплопостачання; 13,3 млн. грн. – за водопостачання та водовідведення і 10,6 млн. грн. – це борг за утримання та експлуатація житла, - розповів директор департаменту міського господарства Вінницької міської ради Григорій Пурдик. – Це не дає можливості підприємствам акумулювати кошти для проведення ремонтних робіт у більш повному обсязі, здійснювати заміну інженерних мереж та технологічного обладнання, своєчасно і в повному обсязі сплачувати за енергоносії. Тому інформаційна робота з мешканцями та судово-претензійна робота з боржниками залишається одним із основних питань для житлово-комунальних підприємств».

«Я хотів би звернути увагу підприємств на підготовку техніки і засобів для ліквідації різних надзвичайних ситуацій. Друге: зараз піднімаються тарифи, і заходи з енергозбереження в житловому секторі – це питання №1. Тому департамент житлового господарства та всі ЖЕПи. повинні активізувати роботу, яка сприятиме зменшенню споживання ресурсів, - зазначив в. о. міського голови Сергій Моргунов. – Роботи непочатий край. Налаштовую усіх на те, що потрібно буде виконати досить великий обсяг робіт, і всі ті заходи, які сьогодні затверджені, щоб були виконані в повному обсязі». ​



Переглядів: 3597
Поширень: 0