В рамках акції «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля» зібрано більше 3,5 тисяч 160-тилітрових пакетів сміття. До цієї акції долучилося 3,2 тисячі учнів та студентів вишів. А у Всеукраїнський День Довкілля, в якому взяли участь 32 державні установи, зібрано майже тисячу пакетів сміття.

Протягом двох місяців у Вінниці тривало прибирання території міста, організоване спільно Муніципальною поліцією, Асоціацією органів самоорганізації населення, головами квартальних комітетів, департаментом комунального господарства та благоустрою. Заходи з очищення зелених зон, набережних та парків пройшли в рамках двох акцій: «Студентська молодь Вінниці – за чисте довкілля» та «Всеукраїнський День Довкілля».

Перша акція тривала з 25 березня по 10 квітня. У ній взяло участь 3240 студентів з 32 учбових закладів міста та сотня ентузіастів громадської організації “Туристичний клуб “Бідняжки”. Для прибирання було визначено 33 території загального користування - парки, зони відпочинку біля води, лісопосадки, лісові масиви, прибережно-захисні смуги водних об\'єктів. Учасники заходів були забезпечені целофановими пакетами та рукавичками для прибирання сміття. Транспортні засоби для вивезення зібраного непотребу надавали КУП “Ековін”, КП “Шляхове управління” та ДП “Вінницький райавтодор”. В ході акції учасниками було зібрано 3690 целофанових пакетів сміття на 160 літрів, ліквідовано 105 сміттєзвалищ та висаджено сотню дерев біля Вишенського озера.

24 та 25 квітня у Всеукраїнський День Довкілля в прибиранні міста та територій в межах об\'їзної дороги взяло участь 32 державних установи, включаючи сільські ради сіл Лука-Мелешківська, Агрономічне, ДП “Вінницький райавтодор” та громадську організацію “Зробимо Україну чистою!”. «Кожній установі було визначено територію для прибирання відповідно затвердженого плану, а також призначені старші груп з працівників муніципальної поліції та голів квартальних комітетів, - розповідає керівник КП «Муніципальна поліція» Василь Гайовик. – У Всеукраїнському Дні Довкілля взяли участь 643 учасника, які прибрали 21 територію загального користування та зібрали 940 целофанових пакетів на 160 літрів сміття». Все зібране сміття було вивезено на міське сміттєзвалище.

Разом з тим, мешканці приватного сектору ще продовжують прибирати присадибні ділянки. Але відповідально до цього відносяться не всі. Під вечір у садибній забудові подекуди розпалюються багаття, до яких разом з листям потрапляють і пляшки, пакети і інший непотріб. Тління таких вогнищ сприяє утворенню їдкого диму, яким труяться як господарі, так і їх сусіди. На таких паліїв складаються адміністративні протоколи, відповідно до яких в подальшому накладається штраф. На сьогодні протягом весни складено уже біля 40 протоколів. ​



Переглядів: 2596
Поширень: 0