Геноцид вірмен – це знищення, організоване і здійснене протягом 1915-1923рр. на територіях, що контролювалися владою Османської імперії та Турецької республіки, із застосуванням фізичного знищення та депортації, включаючи переміщення цивільного населення в умовах, що призводять до неминучою смерті.

Днем геноциду вірменського населення прийнято вважати день 24 квітня 1915 року, коли младотурецькі правителі, головну роль серед яких грали троє: Талаат-паша, Енвер-паша і Джемаль-паша – наказали зібрати всю вірменську інтелігенцію в Стамбул і депортувати. Багато хто був цього ж дня убитий. Протягом подальших трьох років загинуло понад 1,5 мільйони вірмен, інші втекли або були виселені турками в Месопотамію, Ліван, Сирію через пустелі, де більшість з них загинула через голод і хвороби.

У Вінниці вшанували жертв трагічних подій в Османській імперії

Вшанували пам’ять вірменів і на Вінниччині. Днями, з нагоди 100-х роковин вшанування жертв трагічних подій в Османській імперії, вірменські родини зібрались у Свято-Воскресенському храмі м.Вінниці на Богослужіння. На Богослужінні були присутні представник управління у справах національностей та релігій облдержадміністрації І. Стеценко, голова обласної громадської організації «Вірменська діаспора Вінниччини» С. Єгоян, заступник голови обласної громадської організації «Вірменська діаспора Вінниччини» С.Данієлян, а також представники вірменської спільноти.

У Вінниці вшанували жертв трагічних подій в Османській імперії

Захід організовано обласною громадською організацією «Вірменська діаспора Вінниччини».

В ході богослужіння присутні вшанували пам\'ять загиблих співвітчизників.



Переглядів: 3041
Поширень: 0