Вчора у Вінниці розпочався новий весняно-літній екскурсійний сезон. Більше 4 тисяч вінницьких першокласників зможе безкоштовно взяти участь у новій екскурсійній програмі. Дітлахи їздитимуть містом на оновленому трамвайчику «Везунчику», який тепер став жовто-блакитним. Під час поїздки стюардеси знайомитимуть їх з історією міста.

Новий весняно-літній екскурсійно-туристичний сезон розпочато школою стюардес-екскурсоводів, Центром підліткових клубів «Універ» за сприяння відділу у справах молоді та туризму. Діти їздитимуть містом та знайомитимуться з його історією на трамвайчику «Везунчик», вигляд якого цього року змінився, тепер він – у патріотичних жовто-блакитних тонах.

Нова екскурсійна програма спеціально розроблена для вінницької малечі в ігровій формі. Першокласників знайомитимуть з легендами заснування Вінниці, розповідатимуть про герб та прапор міста. Стюардеси-екскурсоводи, одягнені у національні кольори, пропонуватимуть першокласникам взяти участь у вікторинах, познайомитись з найкрасивішими вулицями міста.

Наприкінці подорожі кожен малюк отримає на згадку Паспорт маленького вінничанина.

«Після такої подорожі, отриманих знань, маленькі вінничани обов’язково любитимуть, пишатимуться та піклуватимуться про рідне місто. Загалом у програмі візьмуть участь близько 4 тисяч вінницьких першокласників», - розповідає директор центру підліткових клубів за місцем проживання «Універ» Вєра Балєєва.

Для школярів участь у програмі безкоштовна. Організатори вважають, що важливим є те, що діти, закінчуючи перший клас, отримують і перші знання з історії рідного міста.



Переглядів: 3913
Поширень: 0