У Вінниці триває соціологічне опитування стосовно того, що вони знають про роздільний збір твердих побутових відходів (ТПВ) та чи згодні вони долучатися до нього. Дослідження проводиться на Вишенці, Поділлі, Електромережі та вулиці Пирогова, там. Це територія міста, де планується впроваджувати пілотний проект по роздільному зборі сміття. Опитування дозволить не лише дізнатися наскільки люди готові до такої системи сортування відходів, а й проінформувати їх про сам проект.

Незабаром у частині міста буде стартувати проект по роздільному збору побутових відходів. Щоб зрозуміти, що люди думають про зміну підходу до поводження із відходами, Благодійний фонд «Подільська громада» проводить у Вінниці опитування. Допомагають у дослідженні волонтери ГО «Молодь Демократичног Альянсу» та волонтаріату «Дружня Вінниця». У складанні анкети допомагав Донецький національний університет

За попередніми результатами соцопитування більше 85% вінничан згодні сортувати сміття

«Опитування проводиться у тих районів міста, де буде впроваджуватися пілотний проект по роздільному збору сміття у Вінниці. Це такі райони як Вишенька, Поділля, Електромережа, Пирогова. Плануємо опитати 400 вінничан, на наші питання вже відповіли 100 людей. За попередніми результатами більше 85% мешканців згодні сортувати сміття, якщо для цього будуть створені необхідні умови. Під час опитування волонтери відповідають на питання респондентів, інформують їх про роздільне сміття та дізнаються, наскільки люди готові до такої системи збору. Приблизно з 1 червня у цих районах поступово з’являтимуться контейнери для роздільного збору сміття. Тут звичні баки замінять на два окремих: один – для сухих відходів, інший – для мокрих (органічних) відходів», – каже менеджер проектів БФ «Подільська громада» Олеся Найчук.

За попередніми результатами соцопитування більше 85% вінничан згодні сортувати сміття

Наразі в опитуванні задіяні близько 20 волонтерів. Це школярі-старшокласники, студенти та активна молодь міста. «Я хочу, щоб наше місто було чистим, тому й долучилася до опитування. Люди реагують по різному, але загалом позитивно, адже вінничани хочуть жити в комфортному місті. Жодної людини, яка була б категорично проти роздільного збору сміття, я не зустрічала. Загалом, анкета містить 14 питань, її заповнення займає близько 10 хвилин, адже я не лише надаю людині анкету, а ще й розповідаю про сам проект», – каже вінничанка Вікторія.

Серед опитаних була й Тетяна Вержбицька. «Я знаю що таке роздільний збір сміття і повністю його підтримую. Це дуже потрібний процес, який допоможе уникнути негативного впливу відходів на навколишнє середовище, а повітря у місті буде чистішим», – каже вона.

Остаточні результати опитування будуть відомі 12-13 травня.



Переглядів: 4614
Поширень: 0