У цьому році вінницькі правоохоронці відкрили 111 кримінальних проваджень за фактами незаконного обігу зброї, боєприпасів та вибухівки, 73 особам оголошено про підозру в скоєнні таких злочинів.

За словами заступника начальника УМВС України у Вінницькій області Олександра Глянька, вилучення незаконної зброї – один з пріоритетів роботи міліції, особливо тепер, коли чимало зброї та боєприпасів потрапляють в спокійні регіони з зони АТО.

Цьогоріч міліціонери вилучили 36 одиниць вогнепальної зброї, в тому числі, 1 автомат, 6 гвинтівок, 17 пістолетів, 9 обрізів мисливських рушниць та 3 одиниці саморобної зброї. Крім того, у правопорушників виявили та вилучили близько 3500 набоїв, 7 гранат, 3,5 кг вибухової речовини.

Нагадуємо, що незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами - це злочин, який карається відповідно до ч.1 ст. 263 Кримінального кодексу України ув’язненням терміном від 3 до 7 років.

Громадяни, які добровільно здадуть зброю, боєприпаси, які перебувають у них незаконно, звільняються від кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2661
Поширень: 0