19 травня на вулиці Коцюбинського, поблизу «Центрального ринку», вартові доріг м. Вінниці навчали правилам дорожнього руху пішоходів, які переходили дорогу в забороненому місці. Всіх порушників інспектори ДАІ запрошували до «Профілактичного автобусу» для перегляду «Шокової інформації», відео відзняте з міць скоєння ДТП. Кожному пішоходові роз’яснювались права і обов’язки пішоходів та вручались пам’ятки пішохода.

Інспектори ДАІ зазначають, що найчастіше порушують правила перетину проїзної частини дороги, люди похилого віку, дана категорія людей не бажає витрачати кілька хвилин, щоб дістатись до пішохідного переходу, а маневрують між потоком транспортних засобів, нехтуючи правилами дорожнього руху. Таких порушників важко переконати та змусити виконувати вимоги правил дорожнього руху, адже вони вважають, що водії повинні їх побачити та надати дорогу.

Вінницькі ДАІшники навчали вінничан правильно переходити дорогу

Майже кожна третя дорожньо-транспортна пригода у Вінницькій області трапляється за участю пішоходів, в яких 13 людей загинуло та 45 отримали травми різного ступеня тяжкості. Загалом зареєстровано 51 дорожньо-транспортну пригоду за участю пішоходів.

Вінницькі ДАІшники навчали вінничан правильно переходити дорогу

Протягом поточного року працівниками Державтоінспекції складено 853 адміністративні протоколи за порушення правил дорожнього руху пішоходами.



Переглядів: 3393
Поширень: 0