Відбувся другий етап всеукраїнського конкурсу «Майбутнє країни у мріях дитини». Дванадцятеро членів журі обирали найкращі роботи дітей на податкову та митну тематику. Спочатку понад 570 робіт надійшло до районних податкових інспекцій, із них обрали 93 найкращих для подальшої участі в конкурсі.

Переможців обласного рівня обирали у двох вікових категоріях:  9 – 11 років та 12 – 15 років. А також за трьома напрямками: художні твори, комп’ютерна графіка (комп’ютерна анімація) і літературні твори. Окрім цього за рішенням журі маленьких жителів Вінниччини відзначили у трьох літературних номінаціях: «Оригінальність розкриття теми», «Найкращий естетичний вигляд роботи», «Найкращий стилістичний виклад». Отож перші місця у номінації «Літературні твори» отримали Інна Шевченко з м. Вінниця та Богдана Голембівська з Козятинського району, ще четверо дітей посіли другі та треті місця.

Вінницькі фіскали оцінювали погляд маленьких вінничан на бюджет країни

За свої літературні старання п’ятеро учасників отримають заохочувальні призи, а дев’ятеро стали лауреатами у номінаціях. Діти написали цікаві алегоричні казки, вірші, оповідання. Оцінюючи роботи присутні почули про країну «Щасливландію» у якій запанував хаос, бо люди перестали сплачувати податки. Отримали задоволення від метафоричної розповіді про хлопця на ім’я бюджет, який пройшов танталові муки і працював немов міфічний персонаж Сізіф. Член журі Євгеній Семенов зазначив, що під час прослуховування ніби побував на передачі «На гостинах у казки».

Вінницькі фіскали оцінювали погляд маленьких вінничан на бюджет країни

Кращими виконавцями малюнків журі назвало Анастасію Нечитайло й Олександру Александрову з м. Могилів-Подільський. Також п’ятеро  учасників зайняли 2-гі й 3-ті місця за свої образотворчі роботи, шестеро отримають заохочувальні призи і відзнаки у номінаціях. За вміння працювати у жанрі комп’ютерної графіки перше місце журі віддало також маленькій мешканці м. Могилів-Подільський Марині Дєвочкіній. Голова журі, заступник начальника ГУ ДФС у Вінницькій області Сергій Янчук зазначив, що вражений талантами дітей і їхнім розумінням теми. «Попри свій зовсім юний вік вони змогли доступно, цікаво і з повним розумінням розповісти про податки, митні платежі, надходження до бюджетів. Діти використовували різноманітні літературні і художні прийоми, які потрібно було читати поміж рядками, кольорами і зображеннями», − зазначив посадовець. Роботи переможців обласного рівня надішлють до участі у фінальному всеукраїнському конкурсі, який судитимуть відомі художники, видавці, письменники, громадські активісти, журналісти. А, згодом, найкращі отримають цінні подарунки.



Переглядів: 12409
Поширень: 0