До завершення підходить реконструкція мережі зливової каналізації, яка забезпечить водовідведення дощових вод з вулиці Київської в районі Центрального автовокзалу. На сьогодні фактично вже виконано 80 % усіх запланованих робіт. А наступного тижня буде розпочато ще один проект - будівництво мережі водовідведення з вулиці Свердлова, до якої прямує вода під час відлиг та дощів з усього центру міста.

Майже 1,7 млн. грн. передбачено в цьому році в бюджеті міста на ​​реконструкцію мереж зливової каналізації. За ці кошти передбачено провести роботи по трьох об’єктах – ділянка вулиці Садової, вулиця Київська біля Центрального автовокзалу та вулиця Свердлова. По вулиці Садовій, що на Тяжилові, вони вже повністю завершені. На сьогодні тривають роботи по реалізації другого проекту – з будівництва водовідведення вулиці Київської.

За тиждень у Вінниці розпочнуться роботи по облаштуванню водовідведення з вулиці Свердлова

За словами директора департаменту міського господарства Григорія Пурдика, проект складається з двох ділянок, першу ділянку вже зроблено, наразі завершуються роботи по другій. Загалом довжина майбутньої зливової каналізації становитиме біля сотні метрів, уже зроблено 80 % запланованих робіт. Вартість цього проекту складає 370,9 тис. грн. Наступним об’єктом буде вулиця Свердлова. Тут водовідводи прокладатимуться у трьох ділянках, і за тиждень вже розпочнеться робота по двох з них.

За тиждень у Вінниці розпочнуться роботи по облаштуванню водовідведення з вулиці Свердлова

«На сьогоднішній день питання по зливовій каналізації є достатньо актуальним, тому що у Вінниці її всього 36 кілометрів, а це близько 20% від усіх доріг. І коли сильні дощі, то у Вінниці є певні місця, де виникають проблеми з водовідведенням, - каже в. о. міського голови Сергій Моргунов. - Це проблема не тільки Вінниці, вона є загальноукраїнською, бо у радянські часи не приділяли достатньо уваги будівництву зливової каналізації. На сьогодні ми маємо перелік усіх проблемних місць у місті, де необхідно проводити роботи в першу чергу. Наступний етап – це роботи по вулиці Свердлова. Враховуючи, що ця вулиця знаходиться досить низько, практично вся вода з центру міста під час дощів прямує туди. Тому на ній було визначено три місця, де потрібно облаштувати водовідведення до річки Південний Буг». ​



Переглядів: 3997
Поширень: 0