Розглядаючи під час селекторної наради питання організації в області літньо-оздоровчої кампанії, голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій акцентував особливу увагу на необхідності забезпечення оздоровчими послугами дітей учасників АТО та військовослужбовців, які нині мобілізовані.

«Ми повинні чітко окреслити цю категорію дітей, чітко усвідомлювати, що для цього потрібно зробити в організаційному плані, та розуміти загальні обсяги фінансування», - підкреслив Валерій Коровій. Відтак доручив підготувати відповідні пропозиції з цього питання.

Загалом же, за інформацією заступника начальника управління у справах сім’ї, молоді та спорту Наталі Заболотної, в області вже стартувала оздоровча кампанія. З метою її якісної підготовки та організованого проведення, підписано відповідне розпорядження голови облдержадміністрації, яким визначено основні завдання щодо належної організації цього процесу.

«Всього протягом літньої оздоровчої кампанії планується забезпечити оздоровчими та відпочинковими послугами понад 86 тис. дітей (а це 50% від загальної кількості дітей шкільного віку), з яких 82 тис. – діти пільгових категорій, у тому числі й 100% дітей-сиріт, дітей-позбавлених батьківського піклування, та дітей загиблих учасників АТО», - повідомила Наталя Заболотна.

Валерій Коровій доручив забезпечити оздоровлення дітей учасників АТО та мобілізованих військовослужбовців

За її словами, попри усі фінансові труднощі, з обласного бюджету на забезпечення дітей оздоровчими послугами виділено 6,5 млн. грн., що майже на 2 млн. більше у порівнянні з минулим роком. Водночас досі не вирішено питання фінансового забезпечення оздоровчого процесу у 4 районах Вінниччини.

«На проведення ремонтних робіт для покращення матеріально-технічної бази дитячих закладів оздоровлення та відпочинку з різних джерел фінансування використано майже 3 млн. грн. За оперативними даними, із бюджетів районних, міських, сільських та селищних рад на оздоровлення виділено майже 8,7 млн. гривень. Наразі проводиться процедура відкритих торгів на закупівлю послуг з оздоровлення та відпочинку дітей», - відзначила заступник начальника управління.

В рамках проведення оздоровчої кампанії забезпечено також функціонування пришкільних таборів, які розпочали свою роботу 2 та 3 червня. За оперативним даними, на сьогодні в області відкрилися 203 такі табори, які охоплять майже 18 тисяч учнів. Однак, зауважила Наталя Заболотна, у 14 районах та 2 містах обласного значення пришкільні табори не створені. Крім того, в окремих районах гостро стоїть питання про можливість невідкриття одразу кількох оздоровчих таборів. Тож головам районних державних адміністрацій, на території яких розташовані дитячі заклади оздоровлення, рекомендовано взяти ситуацію під персональний контроль.

Торкнулась Наталя Заболотна і питань організації оздоровлення та відпочинку дітей із постраждалих районів Донецької та Луганської областей, дітей, батьки яких загинули, беруть участь в антитерористичній операції або постраждали під час її проведення. Так,  за дорученням голови облдержадміністрації Валерія Коровія, 37 дітей та 2 супроводжуючі із Старобільського району Луганської області з 14 червня по 4 липня будуть прийняті дитячим оздоровчим комплексом ім. Загурного, що у селі Клекотина Шаргородського району. Більше того, управління у справах сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації спільно з громадськими організаціями розробляє програму тематичної зміни «Це твоя країна – наша Україна!» для близько 100 дітей учасників АТО та готує проект розпорядження голови ОДА стосовно цього питання. Окремо готується й проект рішення сесії обласної ради щодо виділення додаткових коштів для організації оздоровлення близько 300 дітей із Донецької та Луганської областей.



Переглядів: 3049
Поширень: 0