Слідчим управлінням завершено досудове слідство та направлено обвинувальний акт до суду в кримінальному провадженні, відкритому за фактом вчинення шахрайських дій жителем Рівненської області. Підозрюваний привласнив 66 тисяч гривень київського волонтера.

38-річний засуджений за грабіж під час перебування в місцях позбавлення волі на території Рівненської області протягом серпня-вересня 2014 року шляхом обману по телефону заволодів коштами в сумі 66 тисяч гривень у київського волонтера.

Досудовим слідством встановлено, що підозрюваний представлявся по телефону заступником командира полку спецпризначенців, які несуть службу в зоні АТО та просив матеріальної допомоги начебто для закупівлі паливно-мастильних матеріалів. В результаті на вказаний шахраєм рахунок волонтером були перераховані вказана сума.

Вінницькі міліціонери затримали чоловіка, який у Вінниці знімав вказані кошти з банкоматів. Як з’ясувало слідство, він робив це на прохання підозрюваного та не знав про їх походження. Привласнена сума була витрачена зловмисником на власні потреби.

Підозрюваному загрожує до трьох років ув’язнення згідно ч.2 ст.190 КК України (шахрайство).



Переглядів: 2742
Поширень: 0