Цього року у вінницькій школі №33 планують обладнати ліфт для людей з обмеженими фізичними можливостями. Це дасть можливість діткам, які мають фізичні вади, відвідувати школу та спілкуватися з однолітками. Роботи з реконструкції частини приміщення закладу з прибудовою ліфтової шахти будуть розпочаті вже найближчим часом. Про це повідомив в.о. міського голови Сергій Моргунов, побувавши у цьому закладі під час об’їзду.

У Європі школи та садочки міста пристосовані для дітей з обмеженими фізичними можливостями, щоб вони мали можливість отримувати освіту у звичайній школі, а не вдома чи в спеціалізованому закладі. Вінниця також іде по шляху впровадження інклюзивної освіти. Так, у минулому році у школі №6 був встановлений ліфт для школярів-візочників. Тут основні будівельні роботи провели за кошти міського бюджету, сам же ліфт було придбано з допомогою Благодійного фонду «Подільська громада». Наступним кроком стало обладнання такого ліфта у школі №33 (Порика, 20).

«У минулому році ми ввели в експлуатацію ліфт у школі №6 по програмі інклюзивної освіти. Тоді було прийнято рішення, що потрібно адаптувати школу для потреб людей з обмеженими можливостями й на іншому березі Південного Бугу, щоб такі заклади були на Лівобережжі та Правобережжі. Визначили школу №33, адже тут вже не один рік навчається дівчинка, яка пересувається на візку. Також є ще двоє учнів, які навчаються у 4 та 5 класах. Крім того, у цьому районі є ще діти з обмеженими фізичними можливостями, які мають бажання навчатися в школі. Тому було прийнято рішення встановити тут такий самий ліфт по тому ж принципу, як це було у школі №6. Проектно-кошторисна документація вже виготовлена, тендер проведений, визначений підрядник, який буде проводити ці роботи. Кошти за сам ліфт перераховано, у цьому нам знову допомагає БФ «Подільська громада». Планується, що до початку навчального року ліфт буде запущено і більше дітей з обмеженими фізичними можливостями зможуть навчатися у школі № 33», – каже Сергій Моргунов.



Переглядів: 3187
Поширень: 0