В рамках проведення тематично-оздоровчого семінару за участю голів обласних, районних, міських ветеранських організацій, активістів ветеранського руху Вінниччини 22 червня відбулася екскурсія до обласного краєзнавчого музею.

До уваги відвідувачів були представлені розділи, починаючи з перших днів війни, оборонних боїв на Вінниччині, окупації області, її підпільного руху, закінчуючи визволенням краю та вшануванням народного подвигу.

В ході екскурсії усі присутні ознайомилися із оновленою експозицією виставки «На шляху до Перемоги», відкритою до 70-річчя Перемоги над нацизмом у Європі в квітні 2015 року. Виставку створено на основі раритетних експонатів з фондів музею та матеріалів, що надали ветерани і їхні родини.

Активісти ветеранського руху Вінниччини відвідали краєзнавчий музей

На виставці були представлені зразки зброї, особисті речі генералів, офіцерів, солдатів часів Другої Світової війни.

Активісти ветеранського руху Вінниччини відвідали краєзнавчий музей

Великий інтерес викликали фотографії та особисті речі маршала Москаленка, командувача 38-ї армії, генерал-майора, героя Радянського Союзу Миколи Сищикова – льотчика, який визволяв місто від фашистів та першого коменданта Вінниці після вигнання окупантів Федора Бруя. Відвідувачі оглянули однострої, нагороди, фотографії командира 241-ї стрілецької дивізії Павла Арабея, вінничанина Василя Батченка, якому пізніше випало нести службу у почесному караулі під час підписання Акту про капітуляцію фашистської Німеччини у Другій світовій війні.



Переглядів: 3010
Поширень: 0