Держкомтелерадіо оголошує прийом заявок для участі в конкурсі на здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського.

Премія присуджується до дня народження Максима Рильського – 19 березня – письменникам і поетам за переклад українською мовою творів видатних зарубіжних авторів, а також за переклад творів українських класиків та сучасних авторів мовами народів світу.

Звання лауреата Премії присвоюється винятково одному номінантові. Одна особа не може стати лауреатом Премії двічі. Премія не присуджується посмертно.

На здобуття Премії висуваються нові оригінальні твори, опубліковані (оприлюднені) у завершеному вигляді протягом останніх трьох років, але не пізніше ніж за півроку до їх висунення на здобуття Премії.

Заявка на участь у конкурсі відповідно до Положення про щорічну премію Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2013 р. № 179, подається до Держкомтелерадіо до 1 листопада 2015 року разом із супровідним листом, до якого додаються:

  • клопотання про присудження Премії з короткою характеристикою твору та його автора у паперовій та електронній формі;
  • три примірники твору у друкованому вигляді;
  • розширена анотація на твір у паперовій та електронній формах;
  • копії відгуків у засобах масової інформації, рецензії (за наявності);
  • копії паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків.

Пропозиції щодо претендентів на здобуття Премії вносять творчі спілки, національно-культурні та національно-просвітницькі товариства, видавництва і видавничі організації, редакції періодичних видань, вчені ради вищих навчальних закладів, наукові установи, асоціації тощо.

Заявку з поміткою «На здобуття щорічної премії Кабінету Міністрів України імені Максима Рильського» потрібно надсилати до Держкомтелерадіо за адресою: 01001, м. Київ, вул. Прорізна, 2.

Довідки за телефоном: (044) 278-87-56.



Переглядів: 2963
Поширень: 0