Жертвою шахрая стала 33-річна місцева жителька. Жінка надала персональні дані свого карткового рахунку псевдопрацівнику банку та залишилися без заощаджень.

До вінницької міської міліції з заявою про шахрайство звернулась 33-річна місцева жителька. Жінка розмістила своє оголошення з продажу на одному з Інтернет-сайтів. Вже за декілька годин їй зателефонував потенційний покупець та запропонував розрахуватись за товар безготівковим платежем.

Згодом до потерпілої зателефонував невідомий та, представившись працівником банку, повідомив, що на її рахунок надійшли кошти і для їх підтвердження потрібно переслати код, який надійде смс-повідомленням. Довірившись зловмиснику жінка надіслала номер, таким чином, підтвердивши зняття коштів з власного рахунку. Зрозумівши, що її ошукали, потерпіла звернулась до міліції.

Слідчим відділенням зареєстровано кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 190 КК України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років.

Міліція вкотре звертається до громадян бути обачними! Ніколи не називайте незнайомцям свої особисті дані, номера карткових рахунків та пін-код. Не здійснюйте незрозумілі для Вас платіжні операції та не виконуйте інструкції незнайомих осіб.



Переглядів: 3241
Поширень: 0