Відділом кримінальної міліції у справах дітей впродовж півроку проводилися перевірки щодо дотримання закладами торгівлі заборони на продаж неповнолітніх алкогольних та слабоалкогольних напоїв та тютюнових виробів. В результаті виявлено 57 фактів порушень законодавства працівниками торгівлі.

Порушників притягнено до адміністративної відповідальності згідно ч. 2 ст.156 КУпАП (порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами). Таке правопорушення тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Матеріали щодо виявлених фактів продажу неповнолітнім алкоголю та тютюну були направлені до територіальних підрозділів Головного Управління Міністерства доходів та зборів Вінницької області для вжиття відповідних заходів реагування до правопорушників. За результатами розгляду 13 суб’єктів підприємницької діяльності притягнули до відповідальності згідно ст.15 Закону України «Про державне регулювання обігу спирту етилового, коньячного, плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та накладено штрафні санкції у розмірі 88 тисяч 400 гривень.

5 закладів торгівлі були позбавлені ліценції на право роздрібної торгівлі алкогольними та тютюновими виробами.



Переглядів: 3669
Поширень: 0