13 липня оперативники затримали двох жінок, які, увійшовши у довіру до вінничанок, під приводом зняття порчі та ворожіння змушували їх віддавати золоті прикраси. Упіймати зловмисниць допомогла одна з потерпілих. Наздоганяючи зловмисниць, які забігли у під’їзд будинку, потерпіла зачинила їх там та викликала міліцію. До міліції вже звернулися шестеро потерпілих.

Затриманими виявилися раніше судимі 30 та 39-рідні сестри. Одна з жінок відбувала покарання за розбій, друга - за крадіжки. Півроку тому вони переїхали з Донецької області у с. Комсомольське Козятинського району, де винайняли квартиру. Обидві виховують вісім неповнолітніх дітей. На життя заробляють ворожінням та зняттям порчі. Довірливих «клієнтів» шукають на вулицях міста.

13 липня жертвами шахрайок стали дві 17-річні подруги. Коли дівчата прогулювалися центром міста, до них підійшли дві жінки та розповіли про біду, яка незабаром має статися з їхніми рідними, про хвороби батьків, заздрісних друзів та таке інше. Одна з жінок почала проводити ритуал зняття порчі, для якого дівчата зняли з себе і віддали золоті прикраси.

У Вінниці затримали двох шахрайок із Донеччини, які "знімали порчу" разом із золотими прикрасами жертв

Упіймати зловмисниць допомогла ще одна потерпіла, яка також стала їх жертвою. Коли жінка зрозуміла, що її ошукали, вона кинулась наздоганяти зловмисниць. Тікаючи, вони забігли у під’їзд багатоповерхівки, де потерпіла їх зачинила та викликала міліцію.

Зі слів затриманих, нічого поганого у своїх діях вони на бачать, адже нікого не змушують віддавати коштовності – це люди роблять добровільно. Не рідко на їх «гачок» потрапляють чоловіки, бажаючи дізнатися про своє майбутнє.

Міліція звертається до громадян, які стали жертвами подібних злочинів. Якщо ви упізнали цих жінок, негайно звертайтеся до найближчого відділення міліції або телефонуйте за номером (093) 680-44-22, або 102.

У Вінниці затримали двох шахрайок із Донеччини, які "знімали порчу" разом із золотими прикрасами жертв

За словами начальника управління карного розшуку УМВС Олександра Цимбалюка, аналогічним способом затримані заробляли на життя у Сумській, Київській та Харківській областях. У Вінницькій області їхніми жертвами стали 5 вінничанок та жителька м. Бар.

За усіма фактами слідчим відділенням міліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді обмеження волі на строк до 3 років.

Наразі правоохоронці встановлюють їх причетність до скоєння аналогічних злочинів.



Переглядів: 3486
Поширень: 0