Другий тиждень у Вінниці тривають роботи по капітальному ремонту підпірної стінки по вулиці Соборній, що поблизу школи №2. Працівники вже демонтували старі бетонні плити та закріпили металеву сітку, по якій вже почали наносити штукатурку. За сприятливих погодних умов капремонт стінки буде завершений до середини серпня.

На території Вінниці підпірні стінки почали ремонтувати близько двох років тому. Враховуючи те, що ці конструкції встановлювали в 70-80 роках, їх відновлення вже давно було на часі. Першим стало укріплення по вул. Хмельницьке шосе в районі повороту на вул. Максимовича. Пізніше нового вигляду набула стінка вздовж Хмельницького шосе в районі вул. Максимовича. У 2014 році відремонтували підпірні стінки на вул. Хмельницьке шосе (від вул. Максимовича до 600-річчя), Козицького, Свердлова і Київській. Ще дві нові стінки облаштовано на тротуарах, де було створено «кишені» для громадського транспорту і встановлено зупинки (на вул. Козицького і Хмельницьке шосе).

По вулиці Соборній ремонтують підпірну стінку

10 липня розпочалися роботи по капітальному ремонту підпірної стінки по Соборній (біля школи №2), яка має довжину 130 погонних метрів. «Ця стінка була зведена ще у 70-х роках минулого сторіччя і від часу почала розсипатися. Особливо за останні роки зруйнувалися бетонні плити, що накривали конструкцію. Тому було вирішено робити капремонт цього об’єкту. До речі, в його рамках планується облаштувати там газон, посадити кущі та декоративні дерева», – каже депутат міської ради цього округу Світлана Василюк.

По вулиці Соборній ремонтують підпірну стінку

«Тут вже демонтували бетонні плити, бутовий камінь, закріпили металеву сітку. Зараз йдуть роботи по штукатуренню. Стінка буде бетонна, яку облицюють гранітною плиткою. Це все робиться з сучасних та якісних матеріалів, що дозволить прослужити конструкції довгий час», – каже заступник директора департаменту комунального господарства Вінницької міської ради Юрій Павлінчук.

По вулиці Соборній ремонтують підпірну стінку

На час проведення робіт водіям варто бути обережними на даній ділянці дороги, адже проїзд транспорту буде ускладненим.

Планується, що капітальний ремонт стінки завершать до середини серпня.



Переглядів: 4815
Поширень: 0