За півтора місяці пілотного проекту по роздільному збору твердих побутових відходів (ТПВ) з загального масиву сміття, яке збирається у Вінниці, вдалось відсортувати вдвічі більше вторинної сировини, ніж раніше. В основному це та група відходів, яка практично не розкладається у ґрунті і забруднює навколишнє середовище, – метал, пластикові та скляні пляшки.

Вже більш ніж півтора місяці мешканці правого берегу Вінниці вчаться сортувати свої відходи на дві фракції: суху та вологу. Але навіть такий невеликий термін вже показує позитивні результати.

Директор КУП «ЕкоВін» Володимир Чорновол розповідає, що за цей час із відсортованої мешканцями сухої фракції ТПВ вдалось вилучити вдвічі більше вторинної сировини, ніж це можна було зробити раніше із загального об’єму відходів. За півтора місяці відібрано понад 20 тон пластикових пляшок, більше тонни алюмінієвих банок та 15 тон чорного металу. Це означає, що в навколишнє середовище пішло на стільки ж менше відходів, які не перегнивають десятки років.

«Вперше ми почали вилучати папір. Раніше, коли всі відходи викидались в один контейнер, папір, який туди потрапляв, намокав і ставав непридатним для його подальшого продажу. А за цих півтора місяці, коли частина вінничан почала сортувати відходи, нам вдалось зібрати вже п’ять тон паперу», - розповів Володимир Чорновол.

Разом із папером почали відбирати і скло. Його за цей період було відсортовано 20 тон.​



Переглядів: 13405
Поширень: 0