Наразі у п’яти центрах первинної медико-санітарної допомоги міста запроваджено електронну медичну картку. Завдяки цьому лікарі можуть швидко та зручно вводити результати огляду, формувати виписки, обмінюватися даними зі своїми колегами з інших закладів, що дозволяє оперативніше надавати допомогу пацієнтам.

П’ять років тому у Вінниці було затверджено міську програму «Інформатизація галузі охорони здоров'я на 2011-2015 рр.». Згідно з цим документом, щоб підвищити ефективність та якість роботи медичних персоналу, у міських медзакладах запроваджено електронну картку пацієнта.

Цьогоріч медичну електронну картку закінчують впроваджувати у двох останніх ЦПМСД міста. На сьогодні комп’ютерною і оргтехнікою та ліцензованим програмним забезпеченням забезпечено 202 робочих місця. До кінця 2015 році заплановано створити ще 50 робочих місць та закупити додаткове серверне обладнання.

«Застосування в медичній галузі автоматизованої системи має великі переваги. Лікарі можуть швидко та зручно за допомогою шаблонів вводити дані огляду в електронну медичну картку, формувати виписки, призначення, статистичні звіти, також проводиться обмін даними. Лікар, який направив пацієнта на діагностичні дослідження, може одразу після їх проведення отримати результат без очікування даних на паперових носіях», – каже заступник директора департаменту охорони здоров’я міської ради Надія Марусяк.

До кінця 2015 року планується завершити впровадження електронної картки у первинній ланці і розпочати впровадження на вторинному рівні.



Переглядів: 3827
Поширень: 0