За весь період роботи відділення проведено понад 300 інтервенційних коронарних втручань (діагностичних та лікувальних шляхом стентування коронарних судин). На одного хворого, по життєвим показам, прийшлось – 1,8 стенти. Із них понад 30 - на фоні гострого коронарного синдрому та гострого інфаркту міокарду, що суттєво впливає на зменшення показників смертності та первинної інвалідності від серцево-судинної патології, особливо в працездатному віці.


Завдячуючи впровадженню догоспітального та госпітального тромболізісу, а також відкриттю кардіо-ренгенопераційного блоку вдалося знизити на 25% показник смертності від гострого інфаркту міокарду: в 2008 році – кожен четвертий хворий на інфаркт міокарду – помирав, в 2009 році – тільки кожен шостий, і є надія, що з впровадженням сучасних новітніх технологій даний показник буде і в подальшому набувати тенденцію до зниження.

Міський голова Володимир Гройсман зізнається, що задоволений роботою кардіоцентру: «Я щасливий від того, що лише за рік роботи Центру смертність вінничан від інфаркту міокарду зменшилась на чверть. Після перенесених серцевих захворювань люди зможуть піднятися на ноги, повернутися до своїх осель, де їх чекають, та жити нормальним повноцінним життям, - це результат тієї доброї справи, яку ми розпочали, і будемо продовжувати та вдосконалювати і надалі».


Переглядів: 3172
Поширень: 0