До святкування Дня Незалежності працівники «Вінницязеленбуду» планують зробити вінничанам та гостям мі​​ста подарунок – дві клумби з подільським ландшафтом на центральній площі міста. Горби та пониззя роблять за рахунок завезеного ґрунту та перепаду висоти кущів. Загалом на композицію піде більше тисячі рослин.

На майдані Незалежності «зеленбудівці» вже кілька днів поспіль готують площадки для нових клумб. За словами заступника директора КП «Вінницязеленбуд» Миколи Залєцкого, вони нагадуватимуть подільський ландшафт – за рахунок землі та кущів спіреї і барбариса тут планують зробити горбисту місцевість.

Для того, щоб кущі гарно росли, зроблено додаткову розводку автоматичного поливу, піднято форсунки на рівень завезеного ґрунту. Для створення композицій використовуватимуть чотири види спіреї та три види барбарису, а також посадять два дерева плакучої форми в’язу. Загалом це понад тисяча кущів. Закінчити роботи планують вже до завтра.

На майдані Незалежності створюють клумби з подільським ландшафтом

Окрім того, до Дня Незалежності «зеленбудівці» повпорядковували всі клумби та газони. Також підсаджено біля 500 квітів та кущів у чаші вертикального озеленення та на клумби, де квіти або не прижилися, або були викрадені.



Переглядів: 5044
Поширень: 0