Мета Проекту – впровадження кращих світових освітніх практик, адаптація їх до українських потреб та реалій.

Мобільність студентів вищої школи є однією із засад та умов динамічного розвитку сучасного європейського освітнього простору. Вона дає можливість провчитись певний період в іншому вищому навчальному закладі, де готують фахівців аналогічної спеціальності із зарахуванням дисциплін (кредитів) та модулів. Студент отримує перспективи:
  • збагатитися досвідом, ідеями та навчальними технологіями, яких немає або недостатньо розвинуті в його університеті;
  • ознайомитися з іншою науково-освітньою школою;
  • налагодити професійну та міжособистісну комунікацію, створити систему довготермінових ділових, наукових та дружніх контактів;
  • пізнати інший соціокультурний регіон;
  • формувати активну життєву позицію та бажання до саморозвитку.
До участі у проекті "Освіта Країною" запрошуються студенти ІІ та ІІІ курсів вищих навчальних закладів будь-якої форми власності. Конкурсний відбір здійснюється Академічною Радою Проекту, до складу якої входять найавторитетніші українські науковці.

За результатами конкурсу Академічна Рада обирає 30 студентів-переможців, які отримують грант на двомісячне навчання (лютий-березень 2010 року) в одному з провідних університетів країни.

Імена переможців буде оголошено на церемонії нагородження, яка відбудеться у січні 2010 року в м. Києві.

Проект реалізовується за підтримки волонтерів МО «Спілка ініціативної молоді».

Заявки на участь у Проекті приймаються до 20 листопада 2009 р.

Детальний опис Проекту, умови та інформацію про подачу необхідних документів можна прочитати у Положенні Проекту на сайті Фонду http://peopleofthefuture.org.ua/


Переглядів: 2798
Поширень: 0