Народний депутат України Олексій Порошенко пообіцяв вдовам загиблих воїнів АТО ініціювати кампанію щодо перегляду порядку надання соціальних пільг для певних верст населення. Про це йшлося на зустрічі парламентаря у Вінниці.

Ірина Шірпал, дружина загиблого майора Леоніда Шірпал, начальника оперативно-розшукового підрозділу відділу прикордонної служби «Бірюково», від імені вдів звернулася до депутата. «З 1 липня всі сім’ї, в яких чоловіки загинули захищаючи територіальну цілісність держави, позбавили соціальної пільги на сплату комунальних послуг. Наприклад, я заробляю три тисячі гривень, дитина отримує пенсію - дві тисячі чотириста гривень, і, відповідно, нам вже не надається ні пільга, ні субсидія. Якщо дитина отримує пенсію через втрату в бойових діях батька, то, думаємо, ці гроші ми вправі 100% використати на її утримання? А не платити «комуналку». Ця проблема сьогодні спільна для нас всіх», - сказала вона.

Олексій Порошенко: “Скасування соціальних пільг для певних верств населення треба негайно переглянути»

Олексій Порошенко пообіцяв дружинам загиблих в АТО максимально докласти зусиль, аби виправити цю ситуацію. «Думаю, що Уряд, приймаючи дану Постанову, не врахував деякі нюанси, застосовуючи її положення для всіх без виключення категорій населення. Тому у найближчі тижні спробуємо знайти механізм, аби переглянути дану Постанову», - сказав він.

Олексій Порошенко: “Скасування соціальних пільг для певних верств населення треба негайно переглянути»

«Також надійшли скарги від селян. Виходить, якщо людина протягом багатьох років накопичувала кошти і купила будинок у віддаленому селі за 50 тисяч гривень, то вона позбавляється субсидії. З одного боку, зрозуміло, що Уряд намагається перекрити всі можливі канали, коли багаті і заможні користуються пільгами на газ, з іншого боку – не враховані певні нюанси. Сподіваюсь, що вдасться виправити дану ситуацію», - підсумував парламентар.



Переглядів: 4211
Поширень: 0