Протягом першого тижня опалювального сезону було виявлено та на даний час виконуються роботи з ліквідації поривів мереж гарячого водо- та теплопостачання. Станом на 20 жовтня до опалення іще не підключено 7 житлових будинків. Натомість усі заклади охорони здоров\'я та фактично усі заклади освіти вже з теплом та гарячою водою.

На запуск опалювального сезону відповідно до законодавства виділяється два тижні. Цей строк встановлений для того, щоб мати змогу виявити та усунути в найкоротші терміни пориви зовнішніх мереж теплопостачання, усунути недоліки в роботі теплопостачальних організацій та до настання холодів забезпечити безперебійне тепло та гарячу воду до осель, підприємств та організацій. Станом на 20 жовтня 2009 року по місту із 1238 будинків з централізованою системою теплопостачання залишилось лише 7 житлових будинків, яким іще не підключили опалення. 6 з них обслуговуються відомчою котельнею заводу «Будматеріали», що заборгувала перед ДК «Газ України» 263 тис. грн. за спожите блакитне паливо. На разі вирішується питання про передачу їх на обслуговування підприємству «Вінницяміськтеплоенерго». Не під\'єднаний до теплопостачання і один з будинків по вулиці Коцюбинського в зв\'язку з поривом мереж від елеваторного вузла до самого будинку. А у багатоповерхівці по вул. Свердлова, 13 тепло відсутнє по причині того, що мешканці зняли тепловий лічильник для проведення повірки.

Усі заклади охорони здоров\'я теплом забезпечені. У зв\'язку із виявленим поривом внутрішньо будинкової системи наполовину опалюється садочок №25. Ліквідувати порив аварійні бригади повинні в термін до 21 жовтня. Натомість приміщення вечірньої школи, яка обслуговується котельнею політехнічного технікуму, досі залишається без тепла. Решта закладів освіти міста опалюються.

Як повідомив перший заступник міського голови Іван Михайлюк, до помешкань вінничан, які залишаються без опалення в зв\'язку з ремонтними роботами, вже до кінця дня має бути відновлено подачу тепла та гарячої води. «Я задоволений швидким реагуванням теплопостачальних організацій в питанні ліквідації поривів мереж та комплексом проведених робіт по підготовці до опалювального сезону. - зізнається Іван Михайлюк. - Завдяки цим роботам теплопостачальні організації Вінниці зі стартом сезону змогли скоротити терміни подачі тепла не лише до квартир городян, але й до закладів освіти, медичних закладів тощо. Багато роботи залишається попереду, але теплопостачальні підприємства і надалі робитимуть усе, щоб взимку в оселях вінничан було тепло.»


Переглядів: 3002
Поширень: 0