Кажуть: пиячить і погрожує їм, а у міліції не реагують

Нічні гулянки, підпали сміття просто у під’їзді і погрози – за таких умов уже не перший місяць живуть мешканці будинку по проспекту Юності, 19, що у Вінниці. Жильці звинувачують в усьому свого сусіда Сергія. Той провину не визнає. Останньою краплею, яка підштовхнула людей звернутися до ЗМІ, став підпал сміття 31 серпня - просто у під’їзді їхнього будинку. Як наслідок – вимушена евакуація мешканців двох поверхів, почорнілі від кіптяви стіни і зіпсована інтернет-апаратура. Але це, за словами мешканців, далеко не повний список проблем.

Жильці будинку на Юності,19 скаржаться на сусіда

Як зазначає старший по будинку Володимир Данилевський, їх сусід не тільки полюбляє підпалювати все, а й погрожує людям, влаштовує у своїй квартирі притон і часто з’являється у нетверезому стані.
Про нинішні умови життя мешканці погодилися розповісти «Місту», але просять не називати у газеті їх імена. Кажуть: бояться.

За словами однієї з мешканок будинку, з приводу порушення їхнього спокою жильці неодноразово писали заяви до міліції, зверталися також до міської ради. Але ситуація у будинку спокійнішою не стає.

- Ми вже вп’яте отак збираємося разом і пишемо заяву. Але користі – нуль! Міліціонери приїжджають, забирають його (сусіда, на якого скаржаться люди – Авт.), а наступного дня, відпускають. Мовляв, немає складу злочину, - бідкається жінка.

Жильці будинку на Юності,19 скаржаться на сусіда

Сам же сусід Сергій із обвинуваченнями на свою адресу не погоджується. І хоча розгорнуто ситуацію не коментує, запевняє: до підпалу ніякого відношення не має, як і до всього іншого. Звинувачення називає це просто наклепом.

Усі заяви, про які розповідають жителі цього будинку, справді були зареєстровані у місцевому відділі міліції. Але правоохоронці наголошують: затримувати Сергія наразі самостійно не мають права, таке рішення може ухвалити тільки суд.

- Ми не маємо права тримати у себе людину більше, ніж три години, - зазначила начальник сектору зв’язків із громадськістю Вінницької міської міліції Яна Шкляр. - Сьогодні проти цієї особи відкрито кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого частиною 1 статті 296. Це хуліганство. Зараз по справі проводиться досудове розслідування.

Жильці будинку на Юності,19 скаржаться на сусіда

Але жильців не заспокоює те, що міліція уже почала розслідування. Більше того, готові вже самі втихомирити сусіда.

- Просто над ним живе двоє маленьких дітей, як їх вберегти? – запитує один із мешканців будинку. – Ми ж навіть самі боїмося на вулицю вийти! Він нам погрожує і каже, що йому за це нічого не буде, адже має чимало знайомих у міліції, бо вже сидів раніше.

Чи справді чоловік, якого звинувачують у порушенні громадського спокою, мав раніше проблеми із законом і чи відбував покарання, у секторі зв’язків з громадськістю Вінницького міського відділу міліції «Місту» не підтвердили. Кажуть, такою інформацією не володіють. Утім застерігають мешканців від самосуду.

Жильці будинку на Юності,19 скаржаться на сусіда

- Як тільки люди бачать щось підозріле, нехай одразу телефонують 102. Лише дії у межах закону можуть насправді допомогти вирішити цю ситуацію. В іншому випадку, вони зроблять гірше тільки собі, - додає Яна Шкляр.

Наразі сусіда з відділку відпустили. Поки що нових повідомлень про якісь правопорушення у цьому будинку ані до міліції, ані до нашої редакції не надходило



Переглядів: 4184
Поширень: 0