Наприкінці серпня розпочалося будівництво «кишень» для громадського транспорту по вулицях Свердлова та Чехова. Вони будуть облаштовані тротуаром та пандусом для людей з обмеженими фізичними можливостями. Це дозволить створити безпечні умови на досить складних ділянках доріг як для автомобілістів, так і для пішоходів.

Більшість вулиць міста формувалися десятки років тому, коли у Вінниці не передбачався такий жвавий розвиток мережі громадського транспорту та збільшення кількості приватних автомобілів. Тому у Вінниці вже кілька років дороги адаптуються до сучасних потреб та створюються «кишень» для зупинок громадського транспорту: тролейбусів, автобусів та маршрутних таксі.

«Наприкінці серпня по вулиці Свердлова неподалік перехрестя з вулицею Червоних Партизан розпочалися роботи по створенню «кишені» для зупинки маршрутних таксі. Вона матиме 35 метрів завдовжки або 120 м2. Раніше на цій ділянці вулиці не було спеціально відведеного місця для зупинки, і це викликало незручності та затори. Сьогодні тут вже зроблено ремонтні роботи по існуючій зливовій каналізації, влаштовано новий бордюр зі сторони тротуару, покладено нижній та верхній шар асфальтобетонну», – каже начальник відділу технічного нагляду департаменту департамент комунального господарства та благоустрою Вінницької міської ради Святослав Штомпка.

Через тиждень на вулицях Свердлова та Чехова з’являться «кишені» для зупинки громадського транспортуЧерез тиждень на вулицях Свердлова та Чехова з’являться «кишені» для зупинки громадського транспорту

«Кишеню» по вулиці Свердлова планується завершити до кінця наступного тижня. Також нині тривають роботи по капітальному ремонті перехрестя по вул. Чехова – Немирівське шосе з влаштуванням двох «кишень» на тролейбусних зупинках по вулиці Чехова. Їхня загальна протяжність – 134 м2. Роботи розпочалися в кінці серпня, планується, що вони завершаться на наступному тижні. Тут також передбачаються пандуси та розширення тротуару.



Переглядів: 4479
Поширень: 0