Працівники ДАІ в рамках загальнодержавного рейду «Увага! Діти на дорозі» відвідують навчальні заклади міста та навчають дітей дорожній грамоті.

З 20 серпня по 20 вересня на Вінниччині проходить загальнодержавний рейд «Увага! Діти на дорозі». Головне його завдання вінницькі співробітники ДАІ виконали – не допустили жодної автопригоди з вини дітей і побували з лекціями в усіх загальноосвітніх закладах міста. Кожного дня інспектори ДАІ відвідували по декілька шкіл.

Вінницькі ДАІшники у школах навчають діток дорожній грамоті

Спеціальні ігрові уроки та конкурси проводили і в спеціалізованих навчальних закладах. В одному із таких, спеціалізованій загальноосвітній школі І-ІІ ступенів з дошкільним відділенням, вінницькі інспектори ДАІ побували 16 вересня.

Вінницькі ДАІшники у школах навчають діток дорожній грамоті

За словами начальника обласної ДАІ Павла Солоненко, забезпечення безпеки дітей є пріоритетним напрямком роботи служби. Тому під час проведення рейду інспектори відвідують усі школи, щоб навчати дітей Правилам дорожнього руху. Як свідчить аналіз дорожньо-транспортних автопригод, недостатньо навчити дитину перед тим, як перейти дорогу, подивитися зі сторони в сторону. Занадто багато непередбачених ситуацій чекає дітей на дорозі, і треба, щоб дитина в них орієнтувалася, і чим раніше тим краще. Особливо це важко дається діткам, у яких є проблеми із здоров’ям. З ними займаються інспектори – профілактики, проводячи різноманітні вікторини та бесіди під час яких діти вчаться орієнтуватися на дорозі, а ще отримують дорожні пам’ятки та «Азбуки дорожнього руху» з Правилами дорожнього руху, розроблені вінницькою Державтоінспекцією.

Вінницькі ДАІшники у школах навчають діток дорожній грамоті

Такі заходи допомагають дітям краще запам’ятовувати такі важливі для них правила безпеки, запевняють педагоги шкіл, адже діти наживо спілкуються з інспекторами ДАІ, отримують від них тематичну літературу та знайомляться із спеціалізованою технікою.



Переглядів: 3540
Поширень: 0