Протягом літа у школі №31 відбулось багато змін. Тут проведено реконструкцію системи теплопостачання та встановлено індивідуальний тепловий пункт (ІТП). Завдяки чому у закладі з’явилася гаряча вода, а опалення стало якіснішим та економнішим. Також на території школи побудовано дитячо-спортивний мультикомплекс, замінено паркан з боку проїжджої частини, відновлено доріжки тощо. Сьогодні у цій школі побував в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Вже кілька років у вінницьких школах тривають ремонтні роботи, в тому числі й направлені на енергозбереження. Утеплюються дахи, фасади, замінюються вікна на нові металопластикові тощо. А влітку цього року у школі №31 (вул П. Морозова, 13), де навчається майже 900 учнів, було проведено реконструкцію системи теплопостачання та встановлено ІТП.

Завдяки реконструйованій системі теплозабезпечення школа №31 матиме теплу воду та значно економитиме на опаленн

Тут було замінено 74 метри теплових мереж з використанням попередньо-ізольованих труб та влаштовано індивідуальний тепловий пункт для підігріву гарячої води. Також, замінено теплові мережі підвального приміщення від вводу в будівлю до влаштованого ІТП. Тепер вода для опалення приміщення буде грітись не у сусідній котельні, а безпосередньо в тепловому пункті.

Завдяки реконструйованій системі теплозабезпечення школа №31 матиме теплу воду та значно економитиме на опаленн

«Вже другий рік поспіль в Україні є певні проблеми з газом, відповідно ціна на нього збільшується. Для нашому місті та держави в цілому виходом з цієї ситуації є робота в напрямку енергозбереження із застосуванням новітніх та сучасних енергозберігаючих технологій. Якщо говорити про Вінницю, то у цьому році ми зробили поточний ремонт покрівлі п’яти шкіл. У 34-ій було проведено капітальний ремонт даху з утепленням, в наступному році ми продовжуватимемо утеплювати навчальні заклади та працювати у напрямку енергозбереження. Щодо школи №31, то в цьому році тут проведено реконструкцію системи теплозабезпечення, заклад забезпечено гарячою водою, якої тут не було протягом одинадцяти років. Також тут створено індивідуальний теплопункт, а на території встановлено енергозберігаючі світильники. Але хочу сказати, що без підтримки батьківських комітетів та шкільних колективів не можна було б досягти такого прогресу, який наразі є у закладах освіти Вінниці, в тому числі і у школі №31», – каже в.о. міського голови Сергій Моргунов.

Завдяки реконструйованій системі теплозабезпечення школа №31 матиме теплу воду та значно економитиме на опаленн

Також у цьому році на території школи побудовано мультикомплекс, до складу якого увійшов дитячий і тренажерний майданчик та турніки для занять Street Workout. Дитячий майданчик складається з ігрового комплексу «Корабель», двох гойдалок і однієї каруселі. Тренажерний майданчик має 4 елементи, а майданчик для Street Workout – атлетичний комплекс, класичні бруси, турніки. Майданчики освітлюються ліхтарями із світлодіодними лампами. Також тут встановлено інформаційний стенд з абеткою жестів, якою користуються люди з порушенням слуху.

Завдяки реконструйованій системі теплозабезпечення школа №31 матиме теплу воду та значно економитиме на опаленн

А за кошти однієї з будівельних компаній було зроблено залізобетонну огорожу біля спортивного майданчика, заміну паркану по вулиці Громова і П. Морозова, встановлено тут тротуарну доріжку. Крім того, на території школи замінено бордюр, асфальтовано доріжки. Як зазначив Сергій Моргунов, це чудовий приклад співпраці з приватними підприємцями, коли інвестор робить свій внесок у допомогу навчальним закладам.



Переглядів: 6122
Поширень: 0