Вінницькі комунальні служби на «низькому старті» до початку опалювального сезону. Але поки середньодобова температура повітря не нижча 8Со, подача тепла у помешкання вінничан ще не починається. Проте синоптики у другій половині тижня прогнозують значне похолодання, тож адміністрації шкіл, садочків та лікарень вже можуть починати подавати заявки на першочергове включення опалення. Тоді у дитячих та лікувальних закладах тепло може з’явитись раніше, ніж розпочнеться опалювальний сезон по всьому місті.

Така практика існує в місті протягом кількох останніх років. Щоб створити дітям та дорослим комфортні умови перебування у дитячих та медичних закладах, опалення вмикається одразу, як на вулиці стає зимно. «Ми розуміємо, що коли похолодає, ми маємо в першу чергу забезпечити теплом заклади, де перебувають діти та хворі люди. Тому школи, садки і лікарні в першу чергу готуються до опалювального сезону і зазвичай вони першими вмикаються», - розповів директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Вінницької міської ради Олексій Пидоченко.

Раніше розпочати опалювальний сезон стало можливим завдяки завчасно проведеній підготовці підприємств житлово-комунальної сфери до зими та комплексній перевірці стану тепломереж і заповнення систем водою, що для Вінниці є вже традиційною практикою. Такі заходи дають змогу заздалегідь виявити проблемні ділянки та своєчасно усунути недоліки.

Подача тепла у багатоквартирні будинки, відповідно до нормативів, розпочнеться тоді, коли середньодобова температура повітря впродовж трьох діб тримається нижче позначки +8 С0.



Переглядів: 4604
Поширень: 0