За внесення до ЄРДР неправдивих відомостей службовці ГУ Міндоходів відповідатимуть в суді

Слідчим відділом прокуратури Вінницької області закінчено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом службового підроблення посадовими особами ДФС у Вінницькій області.

Слідством встановлено, що службові особи ГУ Міндоходів (ДФС) у Вінницькій області вчинили службове підроблення у висновку спеціаліста з метою збільшення розміру донарахованих податків та надання можливості слідчому органу, що здійснює контроль за додержанням податкового законодавства, безпідставно внести відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за фактом можливого ухилення від сплати податків суб’єктом господарської діяльності.

Зокрема, у даний висновок внесено завідомо неправдиві відомості про те, що підприємство, в порушення вимог Податкового кодексу України, у квітні 2012 року занизило суму податку на додану вартість більше ніж на 90 тис грн.

За результатами досудового розслідування прокуратурою області до суду скеровано обвинувальний акт стосовно двох службових осіб ДФС у Вінницькій області за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 27 ч. 1 ст. 366 КК України.



Переглядів: 2385
Поширень: 0