У Вінниці триває перша черга реконструкції проспекту Космонавтів, від літака до вул. Порика. Наразі тут вже розширено проїжджу частину, побудовано велосипедну доріжку, встановлені бордюри та триває укладання тротуарної плитки.

Вже до кінця року верхня частина проспекту Космонавтів протяжністю майже півкілометра та площею близько трьох тисяч квадратних метрів набуде нового вигляду. А наразі перетворення тривають. Частину з них вже видно: відновлено 70% тротуару по правому боці і трохи менше з іншого, лівого боку.

Зміни відбуваються і по самій алеї, на якій з’явилась велосипедна доріжка, а пішохідна зона вистеляється тротуарною плиткою.

На відремонтованій частині просп. Космонавтів буде WI-FI та розетки для загального користування

«Ми трохи пізно розпочали реконструкцію, але це не від нас залежало – ми отримали кошти з фонду регіонального розвитку тільки на початку вересня. На сьогоднішній день роботи проводяться досить динамічно, багато вже зроблено. Якщо говорити про тротуарну плитку, то її покладено вже більш ніж 30%. На цій частині проспекту вже побудована велосипедна доріжка і згодом вона продовжиться до вулиці Стахурського», - розповів в.о. міського голови Сергій Моргунов.

На відремонтованій частині просп. Космонавтів буде WI-FI та розетки для загального користування

Після реконструкції цієї частини проспекту тут з’явиться нове зовнішнє освітлення. «Ми вже повністю зняли старі опори, які були в аварійному стані. До кінця тижня на тротуарах ми поставимо нові опори і встановимо ліхтарі. Вся розводка схована під землею, зовні проводів не буде. На самій алеї опори будуть встановлені через два тижні, а на кожній з них будуть розетки, якими можна буде користуватись для підзарядки різних пристроїв», - розповів директор департаменту капітального будівництва Вінницької міської ради Михайло Мирончук.

На відремонтованій частині просп. Космонавтів буде WI-FI та розетки для загального користування

Також на проспекті розшириться проїжджа частина. З одного боку – по всій довжині, а з іншого частково, за рахунок облаштування карманів для зупинки транспорту. Така необхідність викликана тим, що взимку вздовж дороги водії часто залишають свої автівки, ширина проїжджої частини звужується, що не дозволяє зайти на неї снігоприбиральній техніці. Цієї зими на частині проспекту такої проблеми вже не буде.



Переглядів: 7816
Поширень: 0