Третій місяць у Вінниці триває реконструкція приміщення для амбулаторії загальної практики сімейної медицини, яка буде відноситись до ЦПМСД №5. Вона розташовуватиметься за адресою Д. Нечая,77а. Тут первинну медичну допомогу надаватимуть частині населення Старого міста, що дозволить наблизити медичні послуги до людей.

У Вінниці постійно розширюється мережа медичних закладів, збільшується кількість амбулаторій, які допомагають значно наблизити медичні послуги до людей. Наразі у місті працює 16 амбулаторій, а після того як буде завершена реконструкція приміщення для ще однієї, їх стане 17. Сьогодні у приміщенні, де триває ремонт, побував в.о. міського голови Сергій Моргунов.

В грудні на Старому місті запрацює ще одна амбулаторія загальної практики сімейної медицини

«Кількість амбулаторій у місті збільшується для того, щоб людям було зручніше отримувати медичні послуги. Щодо цього об’єкту, то ще сьогодні мешканці цієї частини міста їздять до лікаря через кілька зупинок на вулицю Маяковського. Вже у грудні вони можуть отримувати медичні послуги недалеко від свого дому. У даному випадку важлива пішохідна доступність. Ця амбулаторія сімейного лікаря обслуговуватиме близько 9 тисяч людей різного віку і стане 17-ою, яка створена у місті. Ми й далі працюватимемо в цьому ж напрямку», – зазначив Сергій Моргунов.

В новій амбулаторії буде працювати 6 лікарів загальної практики сімейної медицини, 1 завідувач амбулаторії та 13 медичних сестер. Тут буде обслуговуватись майже 9 тисяч вінничан, з яких більш ніж 1300 – це діти віком від 0 до 14 років. В перспективі кількість населення, що обслуговується, збільшиться орієнтовно на 3 тис. чоловік за рахунок будівництва нового мікрорайону «Європейський квартал».

В грудні на Старому місті запрацює ще одна амбулаторія загальної практики сімейної медицини

У амбулаторії буде рецепція, 3 кабінети прийому лікарів загальної практики, маніпуляційний кабінет, денний стаціонар на 3 ліжка. А також – ординаторська, кабінет завідуючої амбулаторією, приміщення для зберігання дезрозчинів, предметів прибирання та службове приміщення.

Тут проводитимуть ЕКГ дослідження, внутрішньовенні і внутрішньом’язеві ін’єкції; внутрішньовенні крапельні вливання, забір крові для лабораторних обстежень, профілактичні щеплення тощо. В кожному кабінеті прийому буде розміщена картотека з амбулаторними картками пацієнтів, крім того, буде працювати система електронної картки пацієнта по програмі «Доктор Елекс».



Переглядів: 3942
Поширень: 0