Завідуючій ДНЗ №30, де вчора сталась пожежа, винесена догана, а монтажники, по вині яких відбулось загорання, робитимуть ремонт у групі власним коштом. Директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк зазначив, що подібні випадки, коли ремонтні роботи проводяться під час роботи закладу неприпустимі, будь-який ремонт всередині приміщення має проводитись у вихідні. Тому з усіма керівниками садочків та шкіл буде проведена додаткова робота, щоб подібні випадки не повторювались.

Вчора, 5 листопада, орієнтовно о 17:10 в дитячому садку №30 по вул. 600-річчя сталась пожежа. На щастя, діти у цей час були на прогулянці, тому обійшлося без жертв.

«У цьому випадку було порушено кілька норм. В першу чергу виконання ремонтних робіт в приміщенні під час роботи закладу заборонено. Крім того натяжна стеля не відповідає санітарно-гігієнічним вимогам, тому що легкозаймиста і в навчальних закладах не може бути встановлена. Ще одне порушення було з боку самих монтажників. Вони, працюючи з вогнем, не мали із собою навіть вогнегасника. Тому пожежу гасили довше, бо використовували воду, – розповів директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк. – Взагалі побідні випадки просто неприпустимі у наших навчальних закладах і вимагають жорсткого реагування. Завідуюча садка вже отримала догану. Інші керівники шкіл і садків мають чітко усвідомлювати, які наслідки можуть бути через халатність та відсутність контролю».

Ремонт у групі, де сталась пожежа, робитимуть монтажники власним коштом.



Переглядів: 4533
Поширень: 0