Цього року нового вигляду набули дві прибудинкові території, якими користуються мешканці шести будинків по просп. Космонавтів,5,7,9,11,13 та 15. Роботи розпочались навесні цього року і на сьогодні вони вже завершені. На обох прибудинкових територіях облаштовано місця для паркування автомобілів на 40 машин, впорядковано зони для відпочинку та місця для зелених насаджень, встановлено дитячий майданчик та нові лавки, виконано асфальтування проїжджих та пішохідних територій.

У Вінниці окрім капремонту асфальтового покриття прибудинкових територій минулого року комунальні служби почали виконувати комплексну реконструкцію дворів. Такі роботи включають в себе не лише відновлення асфальту на існуючих доріжках, а й зонування території, встановлення нових дитячих і спортивних майданчиків, лавочок тощо. А починається така реконструкція із заміни всіх мереж, що проходять по території двору, щоб потім не ставало питання щодо розкопок для ремонту поривів, що призводить до руйнування відремонтованого асфальтного покриття.

«Кілька останніх років ми концентрували свою увагу на ремонтах вулиць. Щороку ми проводимо також капітальний та поточний ремонт у дворах багатоповерхівок, а минулого року ми почали робити їх комплексну реконструкцію, що передбачає і зонування, і благоустрій, і пакувальні місця і зони для відпочинку. Це потрібна робота, бо багато будинків забудовувались у 60-их роках і до цього часу їхні прибудинкові території не ремонтувалися, - розповів в.о. міського голови Сергій Моргунов. – Ця робота розпочалась з ініціативи депутатів міської ради. Минулого року по таких проектах працював депутат Петро Бабій. По цих дворах по проспекту Космонавтів – Олександр Парвадов. Під час проектування майбутніх змін ми наголошуємо на тому, що саме мешканці мають сказати де і що має знаходитись у їхніх дворах».

В дворах будинків по просп. Космонавтів,5,7,9,11,13 та 15 роботи вже завершено. Відтепер там є де гратись дітям, де відпочивати дорослим, де саджати квіти та паркувати автомобілі. Має ще бути в одному з дворів тренажерний майданчик під відкритим небом, але поки що на заваді його встановлення стоїть невирішене питання із переносом гаража, власник якого не бажає змінювати місця його дислокації. Тому наразі з’ясовується думка мешканців, якщо вони будуть проти того, щоб гараж залишався посеред двору, його буде прибрано, а на його місці буде встановлено тренажерний майданчик.

Першими взяли участь у співфінансуванні комплексної реконструкції прибудинкових територій мешканці будинків по вул. Фрунзе, 65,67,69,71 та вул. Стеценка, 48 і 50



Переглядів: 3279
Поширень: 0