Так вирішили міські депутати на сесії. Тобто, ремонтуватимуть ті ж лавочки та фарбуватимуть каруселі виключно спеціалізовані організації. Відповідно, контролювати якість ремонту та проводити  благоустрій  мерії стане легше.

Парк ім. Горького, місто Вінниця

Втім, це питання  викликало певний резонанс і проголосувати одноголосно депутати не спромоглися, хоча й висловили свою підтримку нововведенню більшістю голосів.

Розбіжність  виникла через упевненість начальника обласного управління освіти Ігоря Івасюка в тому, що парками мусить опікуватися і управління культури. А міська влада проти подвійного підпорядкування підприємства.

Парк Дружби народів, місто Вінниця

- Коли ви побачите результати нашої роботи, то  переконаєтесь у правильності цього рішення, - зазначив  міський голова Володимир Гройсман. - Ми підпорядковуємо парки  управлінню комунального господарства для того, щоб провести роботи по їх благоустрою. Ці роботи не притаманні управлінню культури, за яким  залишаються всі культурні програми. І для цього немає необхідності вносити у статут підприємств  якісь зміни.   

Щодо згаданих робіт, мер уточнив: «Я хочу, щоб у кожному парку були хороші алеї,  доріжки, лавочки, освітлення, проведений комплексний благоустрій і  відновлені фонтани. Це буде швидко і якісно, при цьому ми  значно економимо кошти».


Переглядів: 6404
Поширень: 0