Колись дуже давно Сенека сказав: «Люблять батьківщину не за те, що вона велика, а за те, що своя», і це не просто слова, а постулат, якому  варто слідувати. Сьогодні для українців патріотизм набув неабиякого значення. Приємно бачити, що ні молоді, ні старі не соромляться говорити українською, не ховають українську символіку, і щиро та гордо заявляють усьому світові про любов та шану до рідної неньки України до її Незалежності. Та, нажаль, цей сплеск патріотичних почуттів виник після страшенних подій, що відбувалися та продовжують відбуваються у нашій державі.

Жоден українець ніколи не забуде події, що відбулися під час революції Гідності та й не має права цього роботи. 18 листопада 2015 року у Вінницькому міському палаці дітей та юнацтва імені Лялі Ратушної відбувся захід з нагоди 2 річниці Революції Гідності і Свободи «Небо без сліз», запросивши на нього учасників Революції 2013 року, учасників бойових дій у зоні антитерористичної операції та старшокласників міста.

Захід розпочався з «Молитви за Україну» та «Маминої молитви», яку з почуттям величезної вдячності та гордості за Україну виконали вихованці естрадно-спортивного танцю «ЕОС» (керівник Валентина Боднар).

Вихованці палацу мистецтв та юнацтва відзначили день Свободи і Гідності разом із бійцями АТО та майданівцями

Під час заходу творча група педагогів та дітей Палацу піднімали такі важливі питання як справжній патріотизм, щира любов до своєї держави, і , звісно, згадували про страшний період, що пережила вся країна під час подій на Майдані. Старшокласники мали можливість переглянути, а бійці-патріоти згадати про все те, що відбувалось під час тих страшенних днів і ночей. Далі всі присутні вшанували пам'ять усіх загиблих хвилиною мовчання. Перехоплювало дух та ставав ком у горлі і в дітей, що були присутні у залі, і в педагогів, що багато бачили й читали про подій на Майдані, та  найбільше переживали та важко переносили її запрошені бійці. Неможливо підібрати слова, аби в повній мірі описати все те, що відбувалося у залі під час реквієму Майдану «Пливе кача». 

Вихованці палацу мистецтв та юнацтва відзначили день Свободи і Гідності разом із бійцями АТО та майданівцями

Захід «Небо без сліз» вийшов непростим за емоційним напруженням. Безумовно, ми не змогли б досягти поставленої мети – достукатись до серця кожного присутнього в залі, аби не участь у ньому творчих колективів Палацу, а саме: ансамблю естрадно-спортивного танцю «ЕОС» (керівник Валентина Боднар), вихованців Зразкового художнього колективу театральної студії «Мельпомена» (керівник Людмила Вонсовська), солістів студій естрадного вокалу «Овація» (керівник Тетяна Гриценко) та «Браво» (керівник Ірина Шигида). Всі ці виступи вразили всіх присутніх своєю щирістю, високою майстерністю та талановитістю.

Вихованці палацу мистецтв та юнацтва відзначили день Свободи і Гідності разом із бійцями АТО та майданівцями

У ході дійства вихованці Палацу дітей та юнацтва вручили запрошеним бійцям власноруч виготовленні ляльки – мотанки, аби вони оберігали кожного із них.

Фінальним акордом став виступ солістки студії сучасного вокалу «Браво» Климчук Анни та вихованців студії сучасного та вуличного танцю «ЛаМар»,  які своєю вокально-хореографічною композицією «Українка» висловили віру у щасливе, сучасне і радісне майбутнє України.

Ми щиро віримо у те, що зовсім скоро прийде той час, коли ми тільки будемо згадувати про страшні події, а не переживати їх. Слава Україні! Слава нації! Слава нашим героям!  



Переглядів: 3384
Поширень: 0