Олімпіада вже восьмий рік поспіль проходить на базі ВТУ.

— Цього року участь в олімпіаді взяли 52 учасники, — розповідає декан факультету автоматики і комп’ютерних систем управління ВТУ Сергій Довгалець. — Було представлено 19 університетів з 14 міст України. Серед них Харків, Севастополь, Луганськ, Житомир, Донецьк та інші.
На другому місці — Артем Андреєв (студент Харківського національного університету радіоелектроніки) та Петро Кулаков (Харківський технічний університет “ХПІ).
Третє місце у Петра Хомчука та Віталія Томків (студенти нашого ВТУ), а також у харків’янина Андрія Ніцика.

За словами Сергія Довгальця, майже на п’яти переможцям наступали студенти Харківського авіаційного університету та Кременчуцького державного політеху, яких обійшли буквально на фінальному етапі змагань.

Переможці отримали спеціальні призи від спонсорів, а всі учасники олімпіади — стартові пакети до мобільного телефона та брелки. В інформаційній підтримці олімпіади політехівцям допомогла Вінницька торгово-промислова палата. Зокрема, ТПП організувала екскурсію для учасників змагань в музей Пирогова та на ставку Гітлера.

— Переможці олімпіади потім самі вибирають, де працювати, — каже декан Сергій Довгалець. — Знання, які вони отримали, дають змогу прекрасно влаштуватися в житті.
І хоча, як зізнається декан, усіх учасників олімпіад орієнтують найперше на наукову роботу, декому з них знання відкривають шлях і до грошей та слави. Так, двоє випускників вінницького політеху нині працюють у Річмонді у штаб-квартирі компанії “Майкрософт” — “парять мізки” над програмою віжуал-студіо.


Переглядів: 3192
Поширень: 0