Сьогодні у ТРЦ «Sky Park» стартувала благодійна акція «Долоні дитини візьми в свої руки». Тут з’явилося дерево бажань, на якому зображені дитячі долоньки. На них діти-сироти та діти з обмеженими фізичними можливостями писали побажання Святому Миколаю. Вони мріють про кросівки, зимове взуття, рукавиці, шапки, цукерки. Дівчатка просять у Святого Миколая ляльки, лак для нігтів, енциклопедію, а хлопчики – машинки та боксерські рукавички. Кожен вінничанин може здійснити мрії дітлахів, ставши для них Святим Миколаєм. Дерево бажань буде стояти у ТРЦ «Sky Park» до 19 грудня.

Вже п’ять років поспіль напередодні Дня Святого Миколая ГО «Розвиток. Розвиток», за підтримки Вінницької міської ради та департаменту соціальної та молодіжної політики ОДА проводять благодійну акцію «Долоні дитини візьми в свої руки». Цей рік не став винятком.

1 грудня у ТРЦ «Sky Park» (1 поверх, біля адміністратора, вхід зі сторони вул. Козицького) встановили символічне дерево дитячих мрій. «У цьому році у акції бере участь 31 дитина, з них 27 з дитячого будинку «Родиний дім», що у смт. Вороновиця та 4 дитини з обмеженими фізичним можливостями. Діти-сироти мають досить скромні побажання: цукерки, книжки, ляльки, скейтборди, боксерські рукавички тощо. Діти з обмеженими фізичними можливостями пишуть, що їхня мрія – ходити своїми ногами, мати друзів та спілкувати з ними», – розповідає голова ГО «Розвиток. Розвиток» Ірина Борзова.

Діти-сироти мріють про зимове взуття, енциклопедію та цукерки, і ці мрії може здійснити кожен вінничанин

Біля дерева мрій розміщено дві великі коробки, куди всі бажаючі можуть класти презенти для дітлахів. «Вінничани можуть приносити подарунки на свій розсуд та по своїх можливостях. Так, минулого року у благодійній акції брало участь 20 дітей, але подарунків ми отримали набагато більше. Тому їх вистачило на 120 дітлахів, серед яких – малята з багатодітних та малозабезпечених родин, сироти та діти, які проходили лікування у онкологічному диспансері. Якщо в цьому році подарунків також буде більше, ми їх теж роздамо дітям. Дуже приємно, що з кожним роком до цієї акції долучається все більше вінничан, – зазначила Ірина Борзова. – Також біля дерева бажань буде встановлено скриньку, куди всі бажаючі зможуть покласти кошти на слуховий апарат для 15-річного хлопчика, який живе у дитячому будинку «Родинний дім» і на сьогодні нічого не чує. Цей хлопчик вже звик у своєму середовищі спілкуватися з однолітками, але наступного року він буде поступати на навчання, мріє стати будівельником і для подальшого життя йому необхідний слуховий апарат».

Діти-сироти мріють про зимове взуття, енциклопедію та цукерки, і ці мрії може здійснити кожен вінничанин

Подарунки будуть вручати дітям 19 грудня у Будинку офіцерів на святковому концерті «Крок до мрій». Всі матеріали про акцію є на сайті Rozvitok.соm.uа у соціальній мережі Фейсбук на сторінці «Розвиток. Розвиток». Інформацію про учасників акції (особисті анкети, розмір взуття та одягу, зріст) можна отримати за телефоном 067-765-50-25 - організатор благодійної акції Ірина Борзова.

Додатково

Мрії учасників цьогорічної благодійної акції досить різноманітні.

Так, Павленко Сергій (1997 р.н.) - мріє мати сім'ю, в майбутньому хоче стати будівельником, мати гарну освіту, а свій день народження відсвяткувати в Макдональдсі, від Святого Миколая бажає отримати гантелі. У Сергія є великі проблеми зі слухом, для повноцінного життя йому терміново необхідний слуховий апарат.

Лащенко Дмитро (2007 р.н.) - більше всього мріє самостійно ходити, мати багато друзів, які б з ним гралися, а у День Святого Миколая хоче отримати фарби, пензлики, полотно та мольберт.

Кучерук Ольга (2004 р.н.) - найбільше мріє ходити ногами, гарно бачити, від Святого Миколая мріє отримати енциклопедію про океан.

Діти-сироти мріють про зимове взуття, енциклопедію та цукерки, і ці мрії може здійснити кожен вінничанин

Філатов Максим (2009 р.н.) - мріє поїхати у дельфінарій, навчитись малювати, від Святого Миколая хотів би отримати фарби.

Філатова Вероніка (2003 р.н.) - полюбляє малювати, мріє стати художником, а у день Святого Миколая хотіла б отримати фарби, пензлики, мольберт та полотно.

Павленко Олександр (2007 р.н.) - мета його життя - вирости хорошою людиною, мрія - бути з мамою, дуже хоче зустрітися з братами Кличко, а від Святого Миколая хоче отримати новорічну кульку зі снігом.

16-тилітня Антісіна Євгенія мріє про сім'ю, подорож до Львова, у майбутньому хоче працювати в СБУ, а від Святого Миколая очікує телефон або спортивний костюм.

Антісіна Ірина (2005 р.н.) - в майбутньому мріє стати співачкою, полюбляє вишивати, а від Святого Миколая мріє отримати ролики та лак для нігтів (бірюзового та рожевого кольорів).

Буйненко Ілля (2007 р.н.) — в майбутньому хоче стати міліціонером, у свій день народження – побувати в аквапарку, а від Святого Миколая хотів би отримати кросівки, м'яч та цукерки.

Ванжула Максим (2007 р.н.) - заповітна мрія поїхати додому, у майбутньому хоче стати футболістом, а від Святого Миколая мріє отримати боксерські рукавиці.

Віттенбек Вікторія (2002 р.н) - мріє відсвяткувати свій день народження у Макдональсі, покататись на ковзанах, а у день Святого Миколая отримати спортивний костюм, лак та шпильки для волосся.

Волоський Артем (2010 р.н.) - полюбляє грати у футбол, мріє повернутися додому та з родиною відсвяткувати свій день народження, а від Святого Миколая хотів отримати машинку на пульту.

Гаврилюк Вероніка (2000 р.н.) - в майбутньому хоче стати перукарем, мріє побувати у Карпатах, а від Святого Миколая мріє отримати лак для нігтів, прикраси та шпильки для волосся.

Годовий Денис (2009 р.н.) - від Святого Миколая мріє отримати машинку.

Горбунов Юрій (2001 р.н.) - мріє бути завжди поряд з мамою і разом святкувати усі свята, особливо свій День народження, від Святого Миколая хотів би отримати кросівки Nike.

Дідух Олександр (2004 р. н.) - мріє стати космонавтом та поїхати разом з Дідом Морозом на Північний полюс, у Святого Миколая просить боксерські рукавиці та ролики.

Діти-сироти мріють про зимове взуття, енциклопедію та цукерки, і ці мрії може здійснити кожен вінничанин

Заболотний Вадим (2006 р.н.) - пише вірші, мріє отримати гарну освіту, у свій день народження хотів би відвідати Макдональс та пострибати на батутах, у День Святого Миколая хотів би отримати пачку зошитів та цукерки.

Іванов Микола (2002 р.н.) - мріє стати боксером, особисто зустрітися з Олександром Усіком, а від Святого Миколая очікує скейтборд.

Івашенко Яна (2004 р.н.) - мріє поїхати в аквапарк та на коток, у свій день народження хоче з'їсти великий торт, від Святого Миколая мріє отримати рожевий лак для нігтів та цукерки.

Літинський Богдан (2004 р.н) - в майбутньому мріє стати пожежником, на день народження хоче запросити усіх своїх друзів, від Святого Миколая хотів би отримати кросівки.

Назаренко Віктор (2006 р.н.) - заповітна мрія мати сім'ю, поїхати в Макдональс та аквапарк, а у день Святого Миколая хотів би отримати ролики.

Проценко Віталій (1999 р.н.) та його брат Сергій (2001 р.н.) - від Святого Миколая мріють отримати скейтборди.

Сич Віталій (2005 р.н.) - свій День народження мріє відсвяткувати з мамою, в майбутньому хоче стати кухарем, а у День Святого Миколая бажає отримати машинку на пульту.

Діти-сироти мріють про зимове взуття, енциклопедію та цукерки, і ці мрії може здійснити кожен вінничанин

Танасійчук Єлизавета (2011 р.н.) - мріє отримати від Святого Миколая ляльку.

Хацкевич Єва (2013р.н) - у день Святого Миколая хоче отримати ляльку.

Шевченко Маргарита (2001 р.н.) - мріє отримати гарну освіту, мати власний будинок, а від Святого Миколая хотіла б отримати кросівки.

Шевчук Богдан (2006 р.н.) - полюбляє грати у футбол, свій день народження мріє відсвяткувати в «Дитячій планеті», а від Святого Миколая мріє отримати цукерки.

Шепарська Анастасія (2009 р.н.) - у День Святого Миколая хоче отримати ляльку.

Шиньковий Богдан (2010 р.н.) - до Дня Святого Миколая хотів отримати конструктор. 



Переглядів: 5114
Поширень: 0