Чоловік не тільки збував підроблені гроші, а ще й організував друкарню з їх виготовлення. У «друкаря» вилучено понад 800 сувенірних банкнот, які він збирався «перетворити» на справжні кошти. Фальшивомонетник міг отримати понад 200 тисяч «липових» гривень.

Про це повідомили в  департаменті захисту економіки Національної поліції України

До працівників Управління захисту економіки Національної поліції Вінниччини надійшла інформація про збут фальшивих грошей на території міста Вінниця. Правоохоронці провели ряд оперативно-розшукових заходів та встановили особу зловмисника. Нею виявися 52-річний іноземець, який певний час проживав у місті.

У Вінниці іноземець міняв фальшиві банкноти, надруковані в орендованому гаражі

Також правоохоронці з’ясували, що підроблені гроші чоловік збуває на території закладів охорони здоров’я, шляхом обміну купюр великого номіналу на більш дрібні.

Визначивши «найулюбленіший» медичний заклад зловмисника, правоохоронці провели спецоперацію по його затриманню.

Чоловік знаходився на території лікарні та просив у відвідувачів розміняти купюру в 500 гривень на більш дрібні гроші. Пояснюючи, що йому терміново необхідно придбати ліки, а в аптеці немає здачі. Один із відвідувачів погодився йому допомогти. Під час обміну коштів фальшивомонетника й затримали. Окрім банкноти в 500 гривень, у зловмисника вилучили 2 тисячі підроблених купюр номіналом по 100 та 200 гривень.

Також працівники управління встановили місце виготовлення даних коштів.

У Вінниці іноземець міняв фальшиві банкноти, надруковані в орендованому гаражі

Поруч з будинком, в якому проживав затриманий, він орендував гараж. Замість автомобіля там знаходилась міні-друкарня. За допомогою підручних засобів кустарним шляхом виготовляв купюри національної валюти номіналом 20, 50, 100, 200 та 500 гривень.

Під час обшуку гаражного приміщення працівники Управління захисту економіки вилучили понад 800 сувенірних купюр номіналом: 500, 200, 100, 50 та 20 гривень, а також іноземну валюту: 17 купюр номіналом 100, 50, 2 та 1 долар США, 500 російських рублів. Також виявили обрізані купюри національної валюти номіналом 1 гривня, обрізки справжніх грошей, клей, ножиці, праску та інші підручні речі, за допомогою яких «друкар» виробляв гроші. У разі виготовлення фальшивих грошей, зловмисник отримав би понад 200 тисяч гривень, які б в подальшому потрапили у вільний обіг.

У Вінниці іноземець міняв фальшиві банкноти, надруковані в орендованому гаражі

Слідчим відділом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст. 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку чи голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України.

Фальшивомонетнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з конфіскацією майна.



Переглядів: 5304
Поширень: 0