На засіданні Ради Церков священики прийняли рішення звернутись до організатора «тарифного майдану» з проханням прибрати хрести з Майдану Незалежності у центрі Вінниці.

Це рішення Ради Церков 11 грудня підтримали всі представники релігійних організацій Вінницької області.

Митрополит Симеон Керуючий Вінницьким єпархіальним управлінням Української православної церкви, зазначив що не можна використовувати церковні символи в політичних моментах.

«В центрі нашого міста стоять палатки. Але окрім палаток, і політичних плакатів з’явилися хрести з майками, на яких зображені наші загиблі воїни. Звичайно це є політичний момент, тому що партії ті, чи люди, щось вимагають, там є певні вимоги до влади. Ми знаємо, що хрести вінчають куполи церков, надгроб'я, ставлять на роздоріжжі, тобто там де є відповідна традиція», - говорить Симеон.

Також за словами керуючого Вінницькою єпархією, такі дії організаторів акції є неповагою до пам’яті тих, чиї фото розміщені на футболках, які нап’яті на хрести.

Вінницькі священники просять Малиновського прибрати хрести з майдану Незалежності

«В нас є декілька пам’ятників де ми кожен раз згадуємо героїв Небесної Сотні і Героїв, які загинули за Незалежність України, за всі періоди існування нашої держави… А тут організатори, як то кажуть, переборщили в плані протесних акцій», - сказав Симеон.

«Ми будемо просити організаторів, щоб вони забрали хрести, тому що вони не відповідають тому місцю, де би вони мали бути. Якщо б поставили хрест до пам’ятника Небесної Сотні ми б не були проти. Хрест не можна використовувати в політичних акціях», - говорить священик.

Вінницькі священники просять Малиновського прибрати хрести з майдану Незалежності

Нагадаємо, у Вінницькому суді розглядають справу з вимогою прибрати центр міста від наметів та хрестів. Організатором акції є лідер «партії пенсіонерів» Віктор Малиновський, який не вважає що фото загиблих Героїв на хрестах у центрі міста є політичною спекуляцією.



Переглядів: 6087
Поширень: 0