17 грудня у актовій залі Вінницької районної ради відбувся форум учасників антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областях.

Захід присвячений актуальним питанням юридичної та організаційної допомоги учасникам АТО, надання їм земельних ділянок, соціального захисту та національного військово-патріотичного виховання молоді.

В заході взяли участь перший заступник голови обласної державної адміністрації Андрій Гижко (головуючий), директор Департаменту соціальної політики облдержадміністрації Наталія Заболотна, головний спеціаліст Державної служби у справах ветеранів та учасників АТО Марія Стебелєва, начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак, голова цивільного корпусу «Азов» Олександр Яремчук.

На сьогоднішній день у Вінницькій обласні існує 33 громадських організацій (з них 27 районних та 6 міських), які займаються нагальними питаннями учасників антитерористичної операції.

На Вінниччині відбувся черговий форум учасників АТО

Було підтримано пропозицію першого заступника голови обласної державної адміністрації Андрія Гижко про зведення спеціального реєстру громадських організацій, які захищають інтереси учасників АТО, що містив би перелік керівників громадських організацій, її структуру, контактні телефони, електронні скриньки та інші дані, а також створення єдиного координаційного центру щодо роботи з учасниками антитерористичної операції.

Також на форумі було вирішено ввести рубрику «Учасникам АТО» в друковані органи районних рад та оголосити кожен останній четвер місяця днем прийому районними державними адміністраціями учасників АТО.

Організація та проведення такого роду заходів у черговий раз доводить, що учасники антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областях є самодостатньою силою, яка прагне вирішення актуальних питань сьогодення через співпрацю з органами влади та розбудови свідомого громадського суспільства.



Переглядів: 2941
Поширень: 0