На початку літа 2015 року у Вінниці було розроблено Положення про встановлення вивісок на території міста, яке передбачає стандартизацію вивісок на фасадах будівель та ліквідацію хаотичності їх розташування. Підприємцям було надано час – протягом шести місяців, до 1 січня 2016-го, довести вивіски у відповідність до вимог Положення. Однак, значна частина представників міського бізнесу не вклалася в терміни, тому Радою підприємців при міському голові запропоновано подовжити час впорядкування вивісок ще на один квартал.

Положення про встановлення вивісок у Вінниці було розроблено за ініціативи Ради підприємців із залученням профільних департаментів міської ради та затверджено ще у червні минулого року. Але за пропозиції самих підприємців строк вступу його в дію було запропоновано на 1 січня 2016 року, щоб надати власникам можливість привести вивіски до нових вимог. Тобто з 1 січня працівники Муніципальної поліції мали право перевіряти виконання вимог Положення і, відповідно, складати протоколи на тих, хто не дотримався визначених термінів.

Підприємцям міста надано ще три місяці для впорядкування вивісок до єдиних стандартів

Однак на останньому засідання співголова Ради підприємців Леонід Марцинковський запропонував подовжити мораторій на перевірки: «Минулого року ми просили надати підприємцям час, аби привести у відповідність до встановленого Положення свої вивіски. Тоді влада пішла нам назустріч і визначила час до 1 січня 2016 року. Але з огляду на те, що далеко не всі встигли це зробити, ми просимо внести зміни у відповідне рішення міської ради, яким продовжити та надати підприємцям час для того, щоб привести вивіски у належний стан ще як мінімум на один квартал». Також за словами Леоніда Марцинковського, багато хто з підприємців поки що не ознайомлені з вимогами Положення.

Секретар міської ради Павло Яблонський підтримав цю пропозицію та дав доручення Муніципальній поліції не складати протоколів на тих, хто не замінив вивіски. Протягом наступних кількох місяців буде продовжуватись інформування підприємців з запровадженими вимогами. Контрольні перевірки щодо виконання розпочнуться з квітня, а на порушників може очікувати штраф у розмірі від 850 до 1700 грн.

З вимогами Положення можна ознайомитися НИЖЧЕ



Переглядів: 4019
Поширень: 0