Третій тиждень у Вінниці тривають вимушені канікули. Проте, навіть у цей період вінницькі школярі мають можливість здобувати знання. Так, за останній час значено збільшилася кількість учнів, які дистанційно отримують інформацію через освітній портал ФМГ №17. Користуючись його базою, школярі не лише проходять уроки з різних предметів, а й мають можливість одразу пройти тести, щоб перевірити рівень засвоєння знань.

Вже більше десяти років в Інтернет просторі діє потужний освітній ресурс для школярів, вчителів та батьків. Цей ресурс створено працівниками Лабораторії інформаційних та комунікативних технологій закладу, що функціонує на базі Вінницької фізико-математичної гімназії №17 (завідувач заслужений вчитель України Юрій Пасіхов). Розроблений програмний комплекс занять дозволяє проводити уроки не лише у класних кімнатах, але й через Інтернет. Адже на цьому освітньому ресурсі викладаються матеріали, які учні можуть освоїти поза стінами школи.

«Наразі на цьому освітньому порталі розміщено близько 9 тисяч уроків з різних предметів. Тут є заняття з усіх предметів та практично всі теми. Заняття постійно актуалізуються, цим займаються вчителі міста. Уроки складаються з текстової частини, мультимедійної, яка необхідна для лабораторних занять, та тесту. Зазвичай, під час навчального процесу, цей сайт відвідує близько 20 тисяч учнів щодня, на портал заходять учні цілими класами на уроках. Зараз, під час вимушених канікул, їхня кількість зросла до 30 тисяч у день», – каже директор департаменту освіти міської ради Володимир Буняк.

Також у межах цього інформаційного порталу функціонує електронний класний журнал, щоденник та розклад занять школи № 17. Це дозволяє батькам отримувати інформацію про наявність або відсутність дитини у навчальному закладі та про її успішність. А ще учні можуть спілкуватись зі своїми викладачами на дошці оголошень або на форумі.

Програмні та навчальні засоби, які розробляються в Лабораторії доступні в мережі Інтернет через самостійну реєстрацію для учнів та вчителів різних шкіл міста.



Переглядів: 3160
Поширень: 0