На транспортне сполучення у Вінниці значні снігопади не вплинули. Для того, щоб зранку вінничани могли вільно добратися до роботи, вночі над розчисткою доріг міста працювало 72 одиниці техніки та більше 700 робітників. Зараз роботи ще тривають у дворах багатоповерхівок та велика кількість людей задіяна у розчистці недоступних для техніки територій.

Майже добу у Вінниці сніжило. Рясний сніг йшов аж до третьої години ранку, але комунальні служби над очисткою доріг з асфальтним покриттям працювали до самого світанку, тому на ранок транспорт міг вільно рухатися, а вінничани без проблем добратися на роботу.

У перші години вчорашнього снігопаду на очистку вулиць вийшли 18 спецмашин. А основна частина спецтехніки почала працювати з 22-ї години, коли в місті мало автомобілів. Протягом ночі магістральні дороги до асфальту прочищало 50 одиниць техніки та 120 прибиральників. На теперішній час усі магістралі – як основні, якими рухається громадський транспорт, так і другорядні з асфальтним покриттям, – повністю прогорнуто від снігу.

Проблемними залишаються ще тротуари. Там, де їх ширина дозволяє застосовувати техніку, – тротуари прогорнули вже двічі. За півгодини трактори знову вийдуть прогортати снігову кашу. Ще три трактори чистять міські площі та сквери. Але не всюди є можливість очистити тротуар за допомогою техніки, тому на таких територіях працюють прибиральники. Зараз двірники відкидають сніг з територій зупинок, підходів до пішохідних переходів та тротуарів. Першочергово це робиться у центральній частині міста, якою користується найбільша кількість вінничан.

З двох годин ночі працює техніка і в дворах багатоповерхової забудови. Наразі дороги дворових територій очищає 22 трактори, а над розчисткою контейнерних майданчиків, підходів до зупинок громадського транспорту та територій біля під’їздів працює біля 600 двірників. «Техніка не припиняє працювати і зараз, адже зранку люди повиїжджали з дворів на роботу, тому в подальшому плануємо розчистити місця, де стояли приватні автівки, - розповідає директор департаменту житлового господарства Вінницької міської ради Олег Лаврік. – Окрім того, вдень передбачається плюсова температура, тому дороги потрібно прогорнути повторно від снігової каші».



Переглядів: 2646
Поширень: 0