Після тритижневого подовження канікул у вінницьких школах (в зв’язку із швидкістю поширення захворюваності на ГРВІ та грип), з 1 лютого учні знову підуть на навчання. За інформацією медиків захворюваність на вірусні інфекції у Вінниці пішла на спад, хоча епідпорогу по місту так і не було досягнуто.

З початку епідеміологічного періоду захворюваності на ГРВІ та грип у Вінниці вже перехворіло 14,2 % населення міста. За словами медиків цьогорічна захворюваність характеризується швидкими ускладненнями у вигляді пневмоній, тому аби убезпечити дітей від поширення хвороб у вінницьких школах зимові канікули було подовжено на три тижні. Сьогодні міська комісія з надзвичайних ситуацій зібралася знову, щоб проаналізувати ситуацію із захворюваністю за останній тиждень.

За інформацією департаменту охорони здоров’я міської ради, протягом тижня з приводу захворюваності на грип та ГРВІ до міських медзакладів звернулось 3094 пацієнти, з них - 1444 дитини (47 %). Захворюваність у порівнянні з попереднім тижнем знизилась на 5,4%. Кількості викликів до хворих на ГРВІ та грип зменшилася на 24%. Виклики до дітей - на 18,5%.

Станом на 29 січня на лікуванні у медзакладах перебуває 23 дорослих, хворих на грип, ГРВІ та їх ускладнення, в міській лікарні «Центр матері та дитини» на лікуванні перебуває 27 дітей з вірусно-бактеріальними пневмоніями та 34 дитини з ГРВІ. Серед вагітних випадків вірусних пневмоній не зареєстровано.

«Вважаю, що заходи, які було нами проведено для попередження поширення захворюваності серед дітей, дали свої результати, - зазначає голова комісії Ігор Корольчук. – Враховуючи інформацію, надану департаментом охорони здоров’я та санепідслужбою, навчання в школах міста з 1 лютого буде поновлено».

Начальник Вінницького міського управління Головного управління Держсанепідслужби у Вінницькій області Ірина Односталко зазначила, що моніторинг захворюваності та відвідуваності учнями шкіл буде вестися і після відновлення навчання.



Переглядів: 4711
Поширень: 0