Перша намагалася отримати виграний автомобіль, а друга повірила псевдопрацівнику банку. Постраждалі віддали шахраям майже 11 тисяч гривень.

2 грудня до правоохоронців звернулася дівчина та розповіла про телефонний дзвінок від незнайомця. Чоловік повідомив про виграний автомобіль. Для отримання виграного призу необхідно було перерахувати 9 тисяч гривень податку. Зрозумівши наступного дня, що її ошукали потерпіла відразу звернулася до поліції.

Цього ж дня до поліції звернулася 39-річна жінка, яка виявила відсутність майже 2 тисяч гривень на кредитній картці. Напередодні до неї зателефонував невідомий та представився працівником служби безпеки банку. Чоловік повідомив про проблеми з кредиткою та запропонував їх вирішити. Дізнавшись ПІН-код та номер картки потерпілої, зловмисник запевнив, що тепер усуне виниклі проблеми.

За даними фактами слідчим відділенням поліції відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Зловмисникам загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Поліція вкотре застерігає громадян не довіряти подібним дзвінкам. Якщо вас просять перерахувати кошти за отримання призу або назвати свій ПІН-код та номер картки не робіть цього, відразу звертайтеся до поліції



Переглядів: 2208
Поширень: 0